DİĞER / KPSS YE HAZIRLIK

Matematik dersine nasıl çalışılmalı?

29 Şubat 2020

Matematik dersine nasıl daha verimli çalışılabilir? Bunu maddeler halinde sıralayacak olursak;

- Matematik ve diğer sayısal dersler muhakkak dikkatli bir şekilde dinlenilmelidir.

-  Ders sırasında bol not alınmalıdır. Gerekirse kendi cümlelerinizle ayrı not alın.

- Konu yazılarak çalışılmalıdır.Okuyarak matematik çalışılmaz.

- Haftalık ve aylık tekrarlar yapılmalı.B u zamanla zamandan tasarrufa dönüşecektir.Normalde bir konuyu bir saatte çalışıyorsanız haftalık tekrarda aynı konu ortalama 20 dakikaya düşer.

- Konu iyi öğrenilmeden soru çözümüne geçilmemeli, konunun mantığı güzelce anlaşılmalı ve soru ezberlenmemeli. 

- Sabırla yılmadan çalışılmalı. Matematik dersinde konular birbirleriyle ilişkili olduğu için kısa zamanda çalışılıp bırakılmamalı. Zamanla sabredilirse konuların daha kolay öğrenildiği görülecektir. 

- En iyi öğrenme şekli öğretmektir. Çalıştığınız konunun kalıcı olmasını istiyorsanız, bir arkadaşınıza anlatabilirsiniz 

- Seviyeye uygun kolaydan zora doğru olan sorularla soru çözmeye başlanmalıdır. Hiç soru çözemiyorum diyen öğrenciler için önce fazla sayıda çözümlü soru incelenmeli, çözüm yöntemleri güzelce anlaşılmalı sonra benzer sorular çözülerek ilerlenmelidir.

- İyi bir rehber öğretmen veya eğitim koçu ile beraber öğrencinin seviyesine uygun ve çalışma temposuna ayak uydurabilecek şekilde bir çalışma planı hazırlanmalıdır.

- Özellikle küçük yaştaki çocuklar ve öğrenciler için matematik dersi oyun eşliğinde öğretilebilir ve eğlenceli hale getirilebilir.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 569778
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.