/ EĞİTİM

MEB'in İlk Açık Erişimli Atölyesi Ankara'da Kuruldu

29 Ocak 2021

Sadece öğrencilerin değil tüm vatandaşların kullanabileceği Millî Eğitim Bakanlığının ilk açık erişimli atölyesi, Ankara'da kuruldu. Atölye, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında Keçiören Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açıldı.

Açık erişimli atölyeler olarak tasarlanan Fab-Lablar, tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor. Türkiye'de atölyelerden toplam 11 tane bulunuyor. Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığı da bir açık erişimli atölye kurarak tüm toplumun hizmetine açtı.

 

Atölyedeki makine ve ekipmanlar, eğitimde öğrenciler tarafından kullanılabilmesinin yanında imkânsızlıklar sebebiyle hayalini gerçekleştiremeyen tüm gençlere ve kamuya açık olacak şekilde hizmet vermeye başladı.

 

Keçiören Kanuni Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki açık erişimli atölyede, Arduino temelli programlama, metin tabanlı robotik kodlama, NodeMCU ile IoT, python programlama, 3D yazıcı ile tasarım, temel seviye Stem, Autodesk fusion 360 ve temel elektronik gibi çok sayıda eğitim hizmeti verilecek.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, atölyeyi ziyaret ederek okul yöneticilerinden bilgi aldı. Ziyarette Özer'e, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Müdür Yardımcısı Bedri Ekşi, okul yöneticileri ve öğretmenler de eşlik etti.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/mill-egitim-bakanliginin-ilk-acik-erisimli-atolyesi-ankarada-kuruldu/haber/22436/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 377151
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.