/ EĞİTİM

Destekleme Ve Yetiştirme Kursları İle Takviye Kurslarında Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

21 Ocak 2021

8 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarında, özel okullardaki takviye kurslarında ve 12. sınıflara yönelik özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitim, 22 Ocak'tan itibaren başlayacak.

Resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları, özel okullardaki takviye kursları ile özel öğretim kurslarındaki yüz yüze eğitime ilişkin iş ve işlemleri düzenleyen iki ayrı yazı illere gönderildi. 
 
Buna göre, resmî okullarda eğitim alan 8 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kursları ve özel okullardaki bu sınıflara yönelik takviye kurslarında, 12. sınıf öğrenci ve mezunlarına yönelik özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocak'tan itibaren başlatılacak. 
 
Kurslarda, öğrencilerin ve kursiyerlerin dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek, bir sınıfta bulunması gereken en fazla öğrenci sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecek. 
 
Resmî okullardaki kurslara devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar, salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydıyla valiliklerce belirlenecek okul pansiyonlarında kalabilecek. Özel okulların takviye kursları ile özel öğretim kurslarına devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar ise özel barınma hizmeti veren yurt ve pansiyonlarda kalabilecek. 
 
Kurslarda, yeni tip koronovirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili verilen mücadele doğrultusunda maske, fiziki mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere diğer kurallara titizlikle uyulacak.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/destekleme-ve-yetistirme-kurslari-ile-takviye-kurslarinda-22-ocakta-yuz-yuze-egitim-baslayacak/haber/22388/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 813169
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.