/ SAĞLIK

32 İlacı Daha Geri Ödeme Listesine Alındı

06 Mayıs 2020

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, COVID-19, Kanser ve Parkinson gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere 32 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

“Bedeli Karşılanan Yurt İçi İlaç Sayısı 8.594’e Ulaştı”

SGK kapsamında yapılan düzenlemeye ilişkin bilgileri paylaşan Bakan Selçuk, “COVID-19, Kanser ve Parkinson gibi bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere 32 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu eklemeyle birlikte bedeli karşılanan yurt içi ilaç sayısı 8.594’e ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ilaçları Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli eczanelerden temin edebileceklerini vurgulayan Selçuk, geri ödeme listesine alınan ilaçların hastalara şifa olması temennisinde bulundu.

 1 COVID-19, 4 Kanser ve 7 Parkinson İlacı Geri Ödeme Listesine Eklendi

Yapılan düzenlemeyle, geri ödeme listesine eklenen ilaçlar arasında 4 kanser, 7 parkinson ilacı ve bir de COVID-19 hastalığının tedavi protokolünde kullanılan “oseltamivir” etken maddeli sistemik antiviral ilaç bulunuyor.

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/bakan-selcuk-covid-19-kanser-ve-parkinson-gibi-bircok-hastaligin-tedavisinde-kullanilmak-uzere-32-ilaci-daha-geri-odeme-listesine-aldik/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 919434
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.