/ EĞİTİM

Bakan Selçuk, Tiran'da Türkçe Öğrenen Öğrencilerle Buluştu

27 Mart 2021

Arnavutluk'a bir dizi temaslarda bulunmak üzere giden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüşmesinin ardından  Arnavutluk Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Evis Kuşi ile Asım Vokshi Yabancı Diller Lisesindeki   öğrencilerle bir araya geldi.  Öğrencilerle çevrim içi sohbet eden Selçuk, öğrencilere başarılar dileyerek "Sizlerin Türkçe eğitimi konusundaki tercihi bizim için çok değerli, sizlerle Türkçe sohbet etmek ise heyecan ve gurur verici." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Arnavutluk Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Evis Kuşi ile Asım Vokshi Yabancı Diller Lisesinde Türkçe dersine katılarak Kovid-19 salgını nedeniyle dersleri çevrim içi gören öğrencilerle bir araya geldi.

 

Öğrencilerle Türkçe sohbet eden Selçuk, kendilerine eğitimlerinde başarılar dileyerek "Sizlerin Türkçe eğitimi konusundaki tercihi bizim için çok değerli, sizlerle Türkçe sohbet etmek ise heyecan ve gurur verici." diye konuştu. 

 

Selçuk, ardından Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği destekleriyle restorasyonu gerçekleşen başkent Tiran'daki Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunda açılış törenine katıldı.

 

Bakan Selçuk,  açılışta yaptığı konuşmada

okula Mustafa Kemal Atatürk isminin verilmesinde emeği geçen belediye yetkililerine teşekkür ederek kendileri için böyle bir okulda bilgili, ülkesini seven, dünyayı tanıyan çocukların yetişmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

 

Bütün eserlerin bir hayalden, fikirden doğduğunu dile getiren Selçuk, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ve  eşinin başlatıp hayırseverlerin destek verdiği bir hayalle başlayarak böyle bir noktaya geldiğini söyledi.

 

Katkı veren herkese teşekkür eden Selçuk, "Türkiye'den çocuklarımızın buraya gelmesi, buradaki çocuklarımızın Türkiye'ye gelmesi ve iş birliğinin artması bu tür eğitim kurumları sayesinde daha da artacaktır diye umut ediyorum." diye konuştu.

 

Bakan Kuşi de okulun restorasyon sonrasında daha çağdaş bir ortam kazandığını, dış mekândan spor tesislerine kadar, özellikle derslikler, laboratuvarlar, ısıtma sistemi ve her konuda gerçekleştirilen restorasyon ile okulda eğitim sürecinin geliştirilmesi için daha uygun hâle getirildiğini kaydetti.

 

Kuşi, "Eğitim alanında yapılan her destek, ne kadar mütevazı olsa da çok önemlidir. Eğitim alanında yapılan yatırımdan daha önemli bir destek yoktur. Bir ülkenin 10 veya 20 yıl sonra ne kadar gelişmiş olduğunu görmek isterseniz, eğitiminin bugün nasıl olduğuna bakmalısınız. Bugünkü bu katkı, Türkiye'nin yıllarca Arnavut halkına verdiği desteğin kanıtıdır. Bu sadece bir örnek ancak tek örnek değil." değerlendirmesinde bulundu.

 

Maarif Vakfının Üniversitesine Ziyaret

 

Millî Eğitim Bakanı Selçuk ve beraberindeki heyet, daha sonra Türkiye Maarif Vakfına ait New York Tiran Üniversitesini (UNYT) de ziyaret etti.

 

UNYT Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu ile görüşen Selçuk, burada düzenlenen programa katıldı.

 

Vakfın Arnavutluk'taki üniversitesi ve dünyada kendi bünyesi içerisinde tek üniversitesinin güzel bir yerleşkede olduğunu dile getiren Selçuk, üniversitesinin başarısı için bundan sonra da her türlü katkıyı sağlayacaklarını söyledi.

 

Selçuk, Maarif Vakfının üniversitesinin geleceğe emin adımlarla yürüyerek insanlığa katkıda bulunacağından emin olduklarını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: "Üniversitemizin kamu diplomasisiyle entegre biçimde uluslararası düzeyde uzmanlar yetiştirmesi, mezunlar vermesi ve misyonunu dünyaya ve bu ülkeye katkı sağlaması anlamında büyüteceğini düşünüyorum. Burada bilimin yol göstericiliğinde evrensel standartları dikkate alan ve Arnavutluk'un gelişimine de hizmet eden bir bakış açısıyla kaliteli bir yüksek öğretimin yürümesi, sürdürülmesi bizim açımızdan çok önemli." sözlerine yer verdi.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/bakan-selcuk-tiranda-turkce-ogrenen-ogrencilerle-bulustu/haber/22885/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 448321
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.