/ EKONOMİ

Bakan Lice’de Mermer Fabrikası Açtı

26 Eylül 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 10 yıldır kapalı olan mermer fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

125 KİŞİYE İSTİHDAM

İlçe merkezinde 35 milyon liralık yatırımla üretime başlayan, 125 kişinin istihdama kavuşacağı fabrikanın açılış töreninde konuşan Bakan Varank, Lice'nin daha önce farklı şekilde anılan Lice'nin artık yatırım, üretim, istihdamla anılmaya başladığını söyledi.

10 YIL SONRA YENİDEN

Bundan sonra da bu yatırımların devam edeceğini ifade eden Varank, "Bölgede 10 yıldır faaliyetlerini durdurmuş olan bir mermer işletmemiz ocaklarıyla tekrar faaliyete geçiyor. Önemli bir girişim. Burada özel sektörün bir araya gelerek neler yapabileceğinin en güzel örneklerinden birini görüyoruz. 4 firmamız Ticaret ve Sanayi Odası ile bir araya geldi, sermayelerini birleştirdiler ve bu fabrikayı tekrar hayata geçirdiler. Özellikle mermer ocaklarındaki üretim hem yurt içi hem de önemli bir ihracat potansiyeli taşıyor." dedi.

AMACIMIZ ÜRETİMLE ANILMASI

Üretilen mermerin başta Çin olmak üzere dünyanın farklı ülkelerine ihraç edildiğini dile getiren Varank, "Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi özelinde çok büyük bir gayret gösteriyoruz. Amacımız buranın üretim ve ekonomi ile anılması. Çok güzel işlere öncülük ediyoruz. Bugün önemli müjdelerimiz oldu. Bu da müjdelerimizden biri. Paydaşlarımızın hepsi ile valiliğimiz, milletvekillerimizle Diyarbakır'a hizmet etmeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

FABRİKAYI GEZDİ

Daha sonra fabrikanın açılışını gerçekleştiren Bakan Varank, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ile fabrikayı gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/licede-mermer-fabrikasi-acti

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 147586
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.