/ EĞİTİM

4. Sınıf Öğrencilerimiz İçin Hazırlanan Çalışma Fasiküllerinin Beşinci Ve Altıncı Üniteleri Yayında

20 Nisan 2021

Millî Eğitim Bakanlığı; uzaktan eğitim sürecinde tüm öğrencilere TRT EBA televizyonu yayınları, canlı dersler ve EBA dijital platformunun oluşturduğu alternatif sistemlerle ulaşmanın yanı sıra onlara her sınıf düzeyinde kaynak desteği hazırlayarak paylaşıyor. 4. sınıf öğrencileri için yayınlanan çalışma fasiküllerinin beşinci ve altıncı üniteleri de bugün öğrencilerle paylaşıldı. Yeni yayımlanan 10 fasikülde 850 sorunun yer aldığını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgın sürecinde her bir öğrencimize ulaşmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için kaynak sunmaya devam ediyoruz." dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretim faaliyetlerine destek olmak amacıyla 4. sınıflar için birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü ünitelerden oluşan 22 çalışma fasikülünün ardından aynı serinin beşinci ve altıncı ünitelerini de http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinde erişime açtı.
 
Yeni fasiküller 4. sınıflar için Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerinden çoktan seçmeli sorular ve etkinlikleri içeriyor.
 
Ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca yayımlanacak olan fasiküllere, meb.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr adresinden erişilebiliyor.
 
Beşinci ve altıncı üniteleri kapsayan 10 fasikülde 850 sorunun yer aldığını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgın sürecinde her bir öğrencimize ulaşmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için kaynak sunmaya devam ediyoruz. Uzaktan eğitimde alternatif sistemlerimiz ve kaynak desteklerimizle çocuklarımızın yanındayız." dedi.
 
Daha önce de çok sayıda kaynak desteğinin hazırlanarak paylaşıldığını hatırlatan Bakan Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: "Örneğin Kazanım Kavrama Testleri, LGS için Örnek Sorular ve Çalışma soruları, 5, 6 ve 7. sınıflar için Beceri Temelli Testler; 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için Tekrar Testleri;  ilköğretim 2, 3 ve 4. sınıflar için çalışma soruları; 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için 1, 2, 3 ve 4. üniteleri kapsayan çalışma fasiküllerini daha önce yayımladık. Bugün ilkokul öğrencilerimiz için yayımladığımız bu çalışmada 4. sınıf düzeyinde beşinci ve altıncı üniteleri kapsayan fasiküller bulunuyor. Diğer üniteleri kapsayan fasikülleri yayımlamaya devam edeceğiz."
 
Salgın döneminde kaynak desteği ölçeğinin giderek büyüdüğünü dile getiren Selçuk, süreci başarılı bir şekilde koordine eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ve çalışma arkadaşlarına, 81 ilde Ölçme Değerlendirme Merkezlerinde çalışmalara katkı veren tüm meslektaşlarına teşekkür etti.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/4-sinif-ogrencilerimiz-icin-hazirlanan-calisma-fasikullerinin-besinci-ve-altinci-uniteleri-yayinda/haber/23052/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 389487
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.