/ EKONOMİ

Proyem Polatlı Yem Fabrikası Açıldı

14 Eylül 2021

Başkent Ankara’nın tarım ve hayvancılıkta öne çıkan ilçelerinden Polatlı, yeni bir yatırımın ev sahipliğini üstlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, günde 2 bin 400 ton yem üretme kapasitesine sahip Proyem Polatlı Yem Fabrikasını açtı.

Proyem’in Ankara’daki yeni yem fabrikası için Polatlı Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen resmi açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Ankara milletvekilleri Lütfiye Selva Çam, Asuman Erdoğan ile Orhan Yegin katıldı.

Kurdele kesiminin ardından Matlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Genel Müdür Önder Matlı, Bakanlar Varank ve Pakdemirli’ye yürüttükleri çalışmalar ve yatırım planları hakkında bilgi verdi.

Matlı Holding bünyesinde faaliyet gösteren Proyem Polatlı Yem Tesisi, 38 bin metrekare alan üzerine kurulu. Tesis, ham madde alım hatları, dikey silolar, yatay depolar ve dikey mamul silolarından oluşuyor.

Günde 2 bin 400 ton yem üretme kapasitesine sahip bulunan fabrika, ham madde girişinden mamul çıkışına kadar tüm süreçleri otomasyon ile kontrol ediliyor. Paketleme ve yükleme sistemleri ile günde yaklaşık 2 bin tona kadar olan sevkiyat kapasitesiyle bölgedeki hayvan yetiştiricisine hizmet veriyor.

Bakan Varank, geçtiğimiz günlerde de Proyem’e ait Diyarbakır’daki Türkiye’nin en büyük entegre yem fabrikasının temelini atmıştı. Diyarbakır 1. Karma Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesisi, Proyem’in Türkiye çapındaki 9’uncu yem fabrikası olacak.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/proyem-polatli-yem-fabrikasi-acildi

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 24318
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.