/ TEKNOLOJİ

Takım Oyunuyla Yazılımcı Oluyorlar

01 Ekim 2021

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni nesil yazılımcı okullarının ikincisini İstanbul'dan sonra Kocaeli'nde açtıklarını belirterek, "Birbirinden öğrenme modeliyle çalışan bu ücretsiz okulların mezunlarının tamamı istihdam imkanı yakalıyor." dedi.

 

Bakan Varank, İstanbul'un ardından Kocaeli Bilişim Vadisi'nde de faaliyete başlayan Ekol 42 okulunun açılışında, program hakkında gazetecilere bilgi verdi, soruları cevapladı. Ekol 42 programının eğitim metodunu anlatan Varank, burada birbirinden öğrenme metoduyla tamamen öğretmensiz ya da bir eğitimci olmadan yazılımı oyunlaştırma ve hedefler koyarak takım halinde çözme yönteminin benimsediğine işaret etti. Varank, bunun öğrencilerin birbirini eğittikleri, birbirinden öğrendikleri bir metotla sıfırdan yazılımcı yetiştiren bir program olduğunu söyledi.

 

İSTANBUL’DAN SONRA KOCAELİ’DE

Yeni nesil yazılımcı okullarının ikincisini İstanbul'dan sonra Kocaeli'de açtıklarını belirten Varank, "Birbirinden öğrenme modeliyle çalışan bu ücretsiz okulların mezunlarının tamamı istihdam imkanı yakalıyor." dedi.

 

YAZILIM BİLGİSİ BİLMENİZE GEREK YOK

Bakan Varank yazılım okuluna dahil olabilmek için gerekenlere de değinerek, "Buraya dahil olabilmek için hiçbir yazılım bilgisi bilmenize gerek yok. Üniversite mezunu olmanıza gerek yok. Bir yetenek testi yapılıyor ve bu yetenek testi sonunda eğer o testi başarıyla geçerseniz sizi programımıza dahil ediyoruz. Ekol 42'nin en önemli özelliği hiçbir yazılımcı bilgisi olmayan gençleri yazılımcı olarak mezun etmesi ve buradan mezun olanların yüzde 100'ünün iş bulabilmesi. Buranın mezunları, dünyanın en büyük şirketlerinde yazılımcı olarak çalışabiliyorlar." diye konuştu.

 

ÜCRETSİZ EĞİTİM

Eğitimlerin tamamının ücretsiz olduğunu bildiren Varank, öğrencilerden hiçbir para alınmadığını ifade etti. Varank, 7/24 açık bu alanlarda öğrencilerin gece yarılarına kadar kendi kendilerine önlerine konan problemleri çözerek ya da takım oyunlarıyla yazılımcı olarak yetiştiğini belirterek, "İki okulumuzu açtık eğer verimliliğinden emin olabilirsek Türkiye'nin diğer şehirlerine ve bölgelerinde de ekol 42 modelini yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu okulların ihtiyacımız olan Türkiye'nin ihtiyacı olan yazılımcıları yetiştireceğini inanıyoruz." diye konuştu.

 

EN İYİ KODLAMA OKULLARINDAN

Ekol 42 okulları, öğrenci-öğretmen ilişkisi yerine öğrenciler arasında öğrenmeye dayalı bir modelle çalışıyor. Bu modelde katılımcıların eleştirel düşünme, takım çalışması ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca bir ekip müfredata rehberlik ediyor. 23 ülkedeki 36 kampüsüyle uluslararası bir marka olan Ekol 42, dünyanın en iyi kodlama okulları arasında gösteriliyor.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/takim-oyunuyla-yazilimci-oluyorlar

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 9390
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.