/ TEKNOLOJİ

Samanyolu dışında oksijen salımı keşfedildi

24 Şubat 2020

Şangay Gözlemevi'ndeki gök bilimci John Wang, ilk kez yaşam gazı olarak bilinen oksijenin, güneş sistemini içeren galaksinin dışında bulunduğunu  açıklaması yaptı.

Gök bilimci John Wang, astronomi dergisi ‘Physics'e yapıtığı açıklamada,bu keşfin güneş sistemini içeren galaksinin dışındaki ilk oksijen bulgusunu temsil ettiğini belirtti.

Oksijen bulunan galaksinin ‘Markarian 231' olarak adlandırıldığını ve Samanyolu'ndan 581 milyon ışık yılı uzakta olduğunu dikkat çeken gök bilimci Wang, oksijenin sıcak gaz bölgesinden enerji elde eden kara deliklerden sızdığını göstermesini ise ilginç olduğunu söyledi.

Gök bilimci John Wang, yeni oksijen keşfinin, galaksinin dışında daha fazla oksijen olup olmadığı konusunda araştırmacılara yeni kapılar açacağını belirtti.

Astronomların yarım milyar ışık yılından fazla bir uzaklıkta tespit ettiği oksijen molekülü bugüne kadar gerçekleştirilen Güneş Sistemi dışındaki benzer keşiflerin üçüncüsü. Bu keşif aynı zamanda Samanyolu dışında tespit edilen ilk oksijen molekülü olma özelliği taşıyor. 

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 932070
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.