/ TEKNOLOJİ

TEKNOFEST 2020'de Final Heyecanı

27 Eylül 2020

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, büyük bir coşkuyla sona erdi. Kıyasıya rekabetin hakim olduğu festivalde, yarışmacılar hazırladıkları projelerle geleceğin teknolojileri için boy gösterdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının yürütücülüğünde, bu yıl Gaziantep’te düzenlenen festivalin dördüncü gününde de ödüller sahiplerini buldu. Milli Teknoloji Hamlesi sloganı ile yola çıkan TEKNOFEST, 2021 yılında yoluna İstanbul’da devam edecek.

KIYASIYA MÜCADELE

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarında, 20 bin 197 takımdaki 100 bin genç festival boyunca kıyasıya mücadele etti. Festivalin son gününde, dereceye girenlere ödüllerini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar verdi.

“BAŞARI HİKAYESİ”

İçişleri Bakanı Soylu, teknolojinin kalbinin attığı festivalin son gününde, çeşitli kategorilerde gerçekleşen teknoloji yarışmalarına ait projelerin yer aldığı sergi alanını ziyaret etti. Öğrencilerin projelerine ilişkin bilgi alan Bakan Soylu, teknoloji yarışmalarının kazananlarına ödüllerini takdim etti. Soylu buradaki konuşmasında, “TEKNOFEST, bir çok çıktısı olan, bir çok başarı hikayesi olan ve aynı zamanda bizlerde moral, özgüven ve güç kazandıran çok önemli bir etkinlik. Gayret ortaya koyan herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

2021’DE İSTANBUL’DA

Ödül töreninin ardından festivalin kapanış konuşmasını sahnede gençlerle birlikte yapan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar, “Gençlere, TEKNOFEST heyecanını duyan gönlünü veren emek veren herkese teşekkür ediyoruz. TEKNOFEST’i, TEKNOFEST yapan, bizden desteğini ve ilgisini esirgemeyen milletimize teşekkür ediyoruz. 2021’de İstanbul’da görüşmek üzere.” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP SEMALARINDA GÖRSEL ŞÖLEN

Festival boyunca, Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün gerçekleştirdikleri gösteri uçuşları büyük bir hayranlıkla izlendi. Heyecan dolu dakikalara sahne olan ATAK helikopterleri büyük alkış aldı. Coşku ve heyecan festival boyunca devam etti.

DRONE YARIŞMASI NEFESLERİ KESTİ

TEKNOFEST 2020 Gaziantep kapsamında Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) yürütücülüğünde düzenlenen Drone Yarışları Gaziantep’in tarihi mekanlarından Rumkale’de gerçekleşti. Üç yıldır büyük ilgiyle takip edilen drone yarışlarına bu yıl 10 farklı ilden toplam 16 bireysel sporcu katıldı. Rumkale’nin muhteşem atmosferinde gerçekleşen drone yarışması yine nefesleri kesti. 

YERLİ VE MİLLİ YAZILIM KARTI TANITILDI

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, ilk yerli ve milli yazılım kartının tanıtımını TEKNOFEST’te gerçekleştirdi. DENEYAP Kart Kamera ve Kart Seti, milli mühendislik kaynakları kullanılarak geliştirilmiş yerli elektronik geliştirme seti olarak tanıtıldı.

ÖDÜL YAĞMURU

Festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren takımlara, 3 milyon TL’den fazla ödül verildi. 

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/teknofest-2020-sona-erdi

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 481676
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.