/ SİNEMA

İzlenmesi Gereken Uzay Temalı Filmler

08 Haziran 2020

Dünyalar Savaşı

Uzay temalı filmler arasında War of theWorlds'de yerini aldı. Yani Dünyalar Savaşı, vizyona girdiğinde büyük bir seyirci kitlesinin beğenisini kazanmayı başardı. Filmin başarılı oyuncusu TomCruise. 

Filmde uzaylıların dünyaya hakim olması ve bunun üzerine mücadelenin başlaması konu edilmiştir. Uzaylılar tarafından ele geçirilen insanlar ölümle burun buruna kalıyor. Hükümet uzaylılara karşı çözüm ararken, çok basit bir yolla hepsine karşı savaş açılıyor.

2005 yılında vizyona film, gerilim türünde gözler önüne serilmiştir. Son olarak yönetmeni olarak da GeorgaLucas yerini almıştır.

İşaretler

Yine gerilim dolu sahneleri ile öne çıkan yapımlar arasında İşaretlerde yerini almıştır. Orijinal adı The Signs olarak ifade edilen film, uzaylı temalı olarak gözler önüne serilir.
 
2002 yılında sinema severler ile buluşmuştur.

Night Shyalaman tarafından yazılmış ve yönetilmiştir.
Film çocukları ile huzurlu bir hayat süren babanın, hayatta kalma mücadelesini ele alıyor. Uzaylıların dünyayı ele geçirmesi ve buna karşılık ailenin ölümle burun buruna kalması sahneleniyor. Baba olarak karşımıza Mel Gibson çıkmakta. Aynı zamanda Joaquin Prhoenix ve Abigail Breslin isimli oyuncular başrolleri paylaşıyor.

Kehanet

Orijinal adı Knowing olarak bilinen Kehanet, izlenmesi gereken uzay temalı filmlerden bir tanesidir. Özellikle de Nicolas Cage ve Rose Byrne isimlerinin buluşması filmin ayrı bir şekilde dikkat çekmesine etki etmiştir. Filmine yönelik:

Yapım yılı 2009 olarak biliniyor.

ABD yapımı olan film, vizyona girdiği tarihlerde büyük merak uyandırdı. İzleyicileri ekrana kilitlemeyi başardı. Özellikle de Nicolas Cage'in başarılı oyunculuğu filmin öne çıkmasına büyük etki yarattı. 

Avatar

Büyük bütçeli yapımlar arasında yer alan Avatar, izlenme rekorları kırmayı başarmış filmler arasında.
 
2009 yılında sinema severleri karşılamıştır.

 Başarılı oyuncu kadrosu ile ses getirmeyi başarmıştır. Başrollerde yer alan birkaç isim ise şöyle:

ZoeSaldana, Sam Worthington, StephenLang, Michelle Rodriguez


Transformers

Mutlaka izlenmesi gereken yapımlar arasında boy gösterir. Seri halinde seyircisi ile buluşan Transformers, uzay temalı filmler arasında başı çekiyor. veriliyor.
2007 yılında vizyona giriş yapmıştır.

Yönetmen koltuğunda oturan isim  Michael Bay dir.Filmde
Robotların uzaylılar ile olana mücadelesine tanıklık edilir. Bunun için Optimus Prime ve Peter Cullen gibi isimlerin seslendirmelerine yer verilmiştir. 

Yarının Sınırında

Edge of Tomorrow dır asıl adı. Yarının Sınırında, uzay temalı filmler listesinde ki yerini almıştır.

2014 yılında sinema perdesine uyarlanmıştır.

Uyarlama filmler arasında boy gösterir. Hiroski Sakurazaka'nın ‘All You Need İs Kill' adlı eserinden uyarlanmıştır. 2014 yılında sinema severleri karşılayan film, Doug Liman tarafından yönetilmiştir. Aynı zamanda Tom Cruise ve Emily Blunt gibi ünlü isimleri bir araya getirmesi de dikkatlerden kaçmıyor. Başarılı olan oyuncu kadrosu ile de ses getirmiştir. Ve bunun üzerine uzay temalı filmler arasından baş sıralara yükselmiştir.

Yenilmezler

Süper kahramanların boy gösterdiği Yenilmezler filmi de sinema severlerden tam puan almayı başarmıştır. Marvel Comics tarafından öne çıkan kahramanların hepsi filmde mevcut.  

2012 yılında vizyona katılmıştır.

Avengers film, ünlü kahramanlara ev sahipliği yapmakta. Mesela Iron Man, Kaptan Amerika ve Kara Dul içlerinde boy gösterir. Thor, Hulk ve Loki gibi pek çok kahraman daha yer almakta. Ünlü isimler Scarlett Johansson ve Robert Downey gibi oyunlar kadrosuna dahil olmuştur. Gerek ünlü kahramanlardan gerekse oyunculardan dolayı öne çıkmayı başarmıştır.

Yıldızlararası

En iyi uzay temalı filmler arasında Interstellar'da yerini almıştır. ‘Yıldızlararası' olarak anılan film, vizyona giriş yapar yapmaz milyonlarca kez izlenmiştir.

2014 yılında sinema severler ile buluşmuştur.

Oscar ödüllü yapımlar arasında boy gösterir.
Başrollerde ise Matthew McConaughey, Anne Hathaway ve Jessica Chastain gibi isimlervardır. 

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 20679
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.