/ EĞİTİM

Anaokulu seçiminde olması gereken kriterler...

04 Mart 2020

Çocuklarımızın sosyalleşmeye anne ve baba olmadan devam edeceği yer olan anaokullarının  kendi ilkelerimizle uyumlu olmasını istiyoruz.Ama ne yazık ki bunun olma olasılığı zordur.

Anaokulu için olması gereken kriterler...

Eve Olan Mesafe Önemlidir.

En iyisi olmasa da, her zaman eve en yakın okul en doğru seçimin yapıldığı okuldur. 

 
Her zaman Okul tanıtımı okulun ya müdürü ya da sahibi tarafından yapılır.Yanılmamak için, çocuğun zamanını birlikte geçireceği sınıf öğretmeniyle görüşmek de gerekir. İdarenin anlattığı işleyişle, eğitimi uygulayacak olan öğretmen paralel mi, görmüş olursunuz.
 
Motivasyon Yöntemi Önemlidir

Gelişimleri açısından 3 ila 6 yaş arasındaki çocuklar asla yarıştırılmamalı, kendileri olmaya motive edilmeliler. Bu durumu gözlemleyiniz.

 
Bahçe Kullanımı Her mevsim mi?

Ne kadar sıklıkla bahçeye çıkarılıyorlar; buna bakılmalı.

Sınıfın Büyüklüğü ve Mevcudu Nasıl?

sınıfın büyüklüğüne, kişi sayısana, öğretmen sayısına da mutlaka bakınız.Çok öğretmen iyi anlamına gelmediği gibi, çok yetişkin gürültüsü anlamına gelebilir. 
Ancak 20 çocuklu bir sınıfta tek öğretmen de olmaz. Çocuklardan biri tuvalete gitmek isterse, içeridekilerle ilgilenen bir kişinin daha olması gerekir.
 

Beslenme düzenleri...

Yemek anaokulunda pişmeli.Mevsimine uygun olmalıdır. 
 
Yabancı Dil eğitimi...

İdeali 3-6 yaş arasındaki çocukların yabancı dili, anadilinde konuşan birinden ders alarak değil maruz kalarak öğrenmesidir. Ancak sürekli yabancı dilde öğrenim veren bir sınıfa gönderecekseniz, şuna dikkat edin: Bu yaş çocukların çoğu ‘annemi özledim’ diye ağlar, böyle bir anda kurumun nasıl yaklaştığını öğrenmeye çalışın. Çocuğa kendi dilinde, şefkatle açıklama veren birinin olması önemlidir.

 
Ağlamaya Gösterilen İlgi

Çocukların ağlamasına nasıl yaklaşıldığının önemi büyüktür.Bunu da sorun.

 
Ekstra Ücretler

Okulun aylık ya da yıllık ücretinin üzerine eklenen giysi, gezi vb. başka maliyet var mı, öğrenmeye çalışın. Böylece karşılaştırılabilir gerçek fiyata ulaşmış daha sonrada ekstra süprizlerle karşılaşmayın.

 



YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 220436
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.