/ EĞİTİM

Öğretmen Adayı Öğrencilere Müjde

07 Nisan 2020


ÖĞRENCİLERİN UYGULAMA ÇALIŞMALARINDAKİ EKSİKLİKLERİ "DERS, ÖDEV VE DOSYA HAZIRLIĞI" İLE TELAFİ EDİLEBİLECEK

İçinde bulunduğumuz küresel salgın döneminde YÖK olarak "eş zamanlı farklı uygulamaları" devreye sokuyor ve mümkün olduğunca en az mağduriyet ile bu süreci yönetmeye çalışıyoruz.

Dünyadaki pek çok ülkede üniversiteler bu konuda bir arayış içindedirler. Fakat hiç bir ülkede herhangi bir üniversite ve resmi otorite bu konuda sıfır mağduriyeti hedef olarak önlerine koyamamaktadır.

YÖK olarak bizler bu süreci gerçekçi bir zeminde, katılımcı bir üslupla, çeşitliliğin fırsatlarından yararlanarak, öğrencilerimizi anlamaya ve onların beklentileri ile akademik gerçekleri mümkün olduğunca buluşturmaya çalışarak sürdürmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda öğretmen adayı öğrencilerimiz tarafından iletilen talepler üzerinde bir müddetten beri çalışmaktaydık.

Bu zor dönemle sınırlı olmak üzere ve Milli Eğitim Bakanlığı ile de koordineli bir şekilde; öğrencilerimizin 5-6 hafta arasında okullarda uygulama çalışmalarına katıldıklarını da göz önünde tutarak uygulama çalışmalarındaki eksikliklerin "ders, ödev ve dosya hazırlığı" ile telafi edebilmesine yönelik karar alarak bütün üniversitelerimize bildirdik.


Kaynak:https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/ogretmen-adayi-ogrencilere-mujde.aspx

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 973798
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.