/ EĞİTİM

Ziya Selçuk, Kayseri'de Yapımı Tamamlanan 72 Tasarım Beceri Atölyesi (TBA) Toplu Açılış Törenine Katıldı

13 Kasım 2020

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kayseri'de yapımı tamamlanan 72 Tasarım Beceri Atölyesi (TBA) toplu açılış törenine video konferans yöntemiyle katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kayseri'de yapımı tamamlanan tasarım beceri atölyelerinin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bazı okul yöneticilerinin "Burayı bize kazandıran Ziya Öğretmen." söylemlerine dikkati çekerek, "Ben sadece aracıyım, çocukların hatırı için bazı çabalar sergileyen biriyim." ifadesini kullandı.
 
Bu anlamda tasarım beceri atölyelerini çok önemsediğini vurgulayan Selçuk, sözlerine şöyle devam etti: "Eğitim sistemleri ikiye ayrılır: Bazıları 'bilmek', bazıları da 'yapabilmek' üzerine çalışır. Eğer sadece 'bilmek' ve 'teori' olursa çocuklar, hafızalarını geliştirmiş olurlar ama hayatlarını geliştiremezler. Soru çözerler ama sorun çözemezler. O yüzden 'yapabilmek' çok önemlidir. Yapabilmenin de ortamını sağlamak tasarım beceri atölyeleriyle doğrudan doğruya ilgili."
 
Bunun bilimsel bir metodolojiyle kalkındırılması, güçlendirilmesi gereken bir mesele olduğunun altını çizen Selçuk, "Öğretmenlerimizin eğitimi, içerik geliştirilmesi, etkinlik kitaplarının oluşturulmasına çok ihtiyacımız var. 8 bini geçen tasarım beceri atölyeleri 100 bin olduğunda çok daha mutlu olacağım. Bunun için de çaba gösteriyoruz." dedi.
 
"Öğretmenlerimizin bakışı değişiyor"
Tasarım beceri atölyelerinin ilkokul, ortaokul ve liselerde artması gayesini devam ettirdiklerini belirten Selçuk, şunları söyledi: "Bu mekânların evlatlarımızın kendileri, arkadaşları ve meslekleri tanımaları, gerçek hayatla, ekonomiyle bağlantı kurabilmeleri için ne kadar değerli olduğunu daha da içselleştirmelerini bekliyoruz. Çünkü bir okula birkaç atölye girdiğinde, bir tane atölye bile girse okulun rengi, öğretmenlerimizin bakışı değişiyor.
 
Öğretmenlerimizin yan dal eğitimi, beceri sertifikaları alarak bu atölyelerde çalışmasını çok arzuluyorum. Çünkü bir sınıf, bir branş öğretmeni seramik, robotik, otomasyon, siber güvenlik öğrendiğinde ve müzikle alakalı bir hususta kendini geliştirdiğinde çocuklarımıza verecekleri dersler çok değişir. Drama bilen öğretmenin dersi tamamen değişmeye başlar."
 
"Bu bizim için bir millet, ülke ödevi"
Bu çerçevede atölyelerin çok kritik olduğuna dikkati çeken Ziya Selçuk, şunları kaydetti: "Salgın döneminde elbette şikâyetlerimiz, sıkıntılarımız var ama bizler şikayet değil, çözüm makamıyız. Kayseri'yi bütün illere örnek olarak gösteriyorum. Buradaki çabanın, gayretin her ilimizde yükselerek ortaya çıkmasından büyük bir memnuniyet duyacağım. Bu bayrağın gölgesinde, altında 'Mücadelemizi ahlaki bir norm, bir ahlak telakkisi içinde sürdürüp insanlığa katkımızı sergileyeceğiz.' diyen çocuklarımızı hayal ediyoruz. Bu bizim için bir millet, ülke ödevi."

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/tbalarimizin-sayisini-100-bine-cikarmak-icin-caba-gosteriyoruz/haber/21961/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 790590
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.