/ GÜNDEM

Huzurevi Sakinlerine Yönelik Manevi Destek Programı

28 Ocak 2021

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kovid – 19 salgını döneminde yaşlılara motivasyon sağlamak için yeni adımlar atıyor. Kuruluşlarda bakım altında bulunan yaşlılarımızın psikolojilerinin güçlendirilmesi, süreçten en az düzeyde etkilenmelerini sağlayarak iyilik halinin sürdürülebilmesi amacıyla dini ve manevi rehberlik programları hazırlanıyor. Programlar bugün başlayacak, her ay birer oturum düzenlenecek.

Programlar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi youtube kanalı üzerinden gerçekleştirilecek.

Her program Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünden bir yetkilinin açılış konuşmasıyla başlayacak.  Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programın en büyük bölümünü öğretici konulardan oluşan sohbet kaplıyor. Sohbetin ardından Tasavvuf Musikisi Dinletisi gerçekleştirilecek. 45 dakikalık program dua ile sona erecek.

İlk programın sohbet konusu “İnsanın Yaradılış Gayesi ve Kulluk Bilinci” olacak, Şubat ayında “Regaib Kandili ve Allah’a ve Resulüne Gönülden Bağlanmak” konusu işlenirken Mart ayında “Berat Kandili ve Hz. Peygamber” konusu ele alınacak. Nisan ayında “Ramazan ve Zikir” konulu sohbet gerçekleştirilirken  Mayıs ayında “Kadir Gecesi ve Kur’an-ı Kerim Okuma/Dinlemenin Faziletleri” konulu sohbet planlandı. Haziran ayında ise “İslam'da Ahlakın Anlamı ve Güzel Ahlak” konulu sohbet yaşlılarla buluşacak.

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/huzurevi-sakinlerine-yonelik-manevi-destek-programi-hazirlandi/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 669774
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.