/ EĞİTİM

Uzaktan Eğitimin Kazanımları Ölçülecek

02 Temmuz 2020


MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler çerçevesinde uzaktan eğitim süreci yürütüldüğü hatırlatıldı. Bu kapsamda, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin kazanımlarını edinme düzeyleri belirlenecek. Geliştirilen yazılım aracılığıyla ülke genelinde 1-7 Temmuz'da "Çevrimiçi Kazanım Değerlendirme Uygulaması" yapılacak.
 
Uygulama resmi ve özel ortaokul ile imam hatip ortaokullarının 5, 6, 7 ve liselerin 9, 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olacak. Öğrencilere, sınıf seviyelerine uygun olarak hazırlanan, bilgisayar, tablet ve cep telefonundan katılabilecekleri çevrimiçi test uygulanacak. Testi, 5'inci sınıflar 1 Temmuz, 9'uncu sınıflar 2 Temmuz, 6'ncı sınıflar 3 Temmuz, 11'inci sınıflar 4 Temmuz, 7'nci sınıflar 6 Temmuz, 10'uncu sınıflar 7 Temmuz'da saat 08.00-23.59 arasında "arastirma.meb.gov.tr" adresi üzerinden yapabilecek. Uygulama süresi tüm sınıf seviyelerindeki tüm testler için 40 dakika olacak. Her testte 20 soru bulunacak. Uygulama sonunda doğru, yanlış ve boş bırakılan soruların sayıları görülebilecek, ancak bu sonuç herhangi bir yerde not veya puan olarak kullanılmayacak. 
 
Her öğrenci, sistemin kendisine rastgele atadığı dersten katılacak
Ortaokul öğrencilerine Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce, lise öğrencilerine ise Türk dili ve edebiyatı, matematik, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce testleri uygulanacak. Her öğrenci, sistemin kendisine rastgele atadığı sadece bir dersten uygulamaya katılacak.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/uzaktan-egitimin-kazanimlari-olculecek/haber/21231/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 340815
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.