/ GÜNDEM

Çevre Ve Şehircilik’e HSYS Belgesi

03 Nisan 2021

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından geliştirilen TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi için “Standart, uluslararası bir mecradan direkt adaptasyon veya çeviri yapılmadan tamamen TSE’nin tecrübesi ve öncü yaklaşımı ile hazırlandı.” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’da “Bakanlığımız  TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanan ilk kamu kurumu oldu” ifadesini kullandı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kuruluşlarda toplum sağlığını korumaya yönelik bir çerçeve olması için TSE tarafından geliştirilen TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Standardı ile belgelendirildi.

 

Standartta yer verilen şartları sağlayan ve TSE denetçilerinin denetimlerini geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi belgesini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a takdim etti. Belge takdimi sırasında konuşan Bakan Varank, “Standart, uluslararası bir mecradan direkt adaptasyon veya çeviri yapılmadan tamamen TSE’nin tecrübesi ve öncü yaklaşımı ile hazırlandı. Belgemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na hayırlı olsun” dedi.

 

Bakan Kurum’da, “Bakanlığımız TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanan ilk kamu kurumu oldu. Sertifikamızı takdim eden Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

HİJYEN VE SANİTASYON STANDARDI

TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi; insan sağlığını doğrudan etkileyen ürün ve hizmet üreten kuruluşlarda hijyen sanitasyon uygulamalarını sistem dahilinde yönetmek üzere geliştirildi. Standartla tüm sektörlerde hijyen ve sanitasyon kavramları bir yönetim sistemi içinde toplum sağlığını korumaya yönelik çerçeve oluşturulması ve şartların tanımlanması amaçlandı.

 

Uluslararası mecralardan çeviri yapılmadan geliştirilen standart, sektörlerde hijyen ve sanitasyon kavramlarını bir yönetim sistemi odağına alırken toplumsal sağlığın korunmasını önceliyor. Yönetimsel çerçeve oluşturan standart, hedeflere ulaşmak için şartları tanımlıyor, toplum sağlığının korunmasına yönelik asgari hijyen ve sanitasyon kriterlerini belirliyor.

 

Standart, çalışanların psikolojisini olumlu yönde etkileyerek verimliliğin artmasına katkı sağlıyor, ilgili taraflarda güven tesis ediyor. 

Mevzuat şartlarına uygun, güvenli ürün ve hizmetleri sürekli sağlama kabiliyeti kazandıran standart, aynı zamanda toplum sağlığına yönelik hijyen ve sanitasyon kaynaklı risklerin belirlenmesi ve yönetilmesini sağlıyor.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/cevre-ve-sehircilike-hsys-belgesi

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 524740
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.