/ EĞİTİM

Meb Robot Yarışması

29 Ocak 2021

Kovid-19 salgını nedeniyle geçen yıl ertelenen MEB Uluslararası Robot Yarışması, bu yıl 14-18 Haziran'da Şanlıurfa'da "Göbeklitepe" teması ve "Ahican tarihin sıfır noktasında" sloganı ile düzenlenecek. Salgın tedbirleri kapsamında yarışmaya uluslararası başvuru ve seyirci alınmayacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen yıl ertelenen Millî Eğitim Bakanlığı Uluslararası Robot Yarışması, bu yıl 14-18 Haziran'da Şanlıurfa'da "Göbeklitepe" teması ve "Ahican tarihin sıfır noktasında" sloganı ile düzenlenecek.
 
Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Vakfı (TEKNOFEST) ve Türk İşbirliği Koordinasyonu Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğinde her yıl farklı bir şehirde düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması'nın 14'üncüsü, geçen yıl Şanlıurfa'da planlanmış ancak Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenmişti.
 
Yarışma bu yıl, geçen yıl belirlendiği üzere UNESCO dünya miras listesine alınan 12 bin yıllık geçmişiyle "Tarihin sıfır noktası" olarak adlandırılan Göbeklitepe teması ve "Ahican tarihin sıfır noktasında" sloganı ile 14-18 Haziran'da düzenlenecek. Yarışma başvuruları, düzeltme ve onay işlemleri, 15 Şubat -21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. 
 
Şanlıurfa GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan tedbirlerle yapılacak yarışmaya ortaokul ve dengi okullar, liseler ve üniversite öğrencileri başvurabilecek. Geçen yıl yapılan başvurular bu yıl yeniden alınacak, ayrıca yeni başvuru yapılabilecek. 
 
Kovid-19 salgını nedeniyle bu yılki yarışmalar, ulusal düzeyde olacak ve uluslararası başvuru alınmayacak. 
 
Yarışmada, dereceye girenler ile belirlenecek sayıda yarışma ekibi,  21-26 Eylül'de İstanbul'da düzenlenecek TEKNOFEST Robotik Yarışmalarına katılabilecek. 
 
Yarışmaya başvurular robot.meb.gov.tr adresinden yapılabiliyor. Yarışma ile ilgili tüm haber ve duyurulara da yine aynı adresten ulaşmak mümkün.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/meb-robot-yarismasi/haber/22434/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 822057
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.