/ GÜNDEM

Okul Destek Projesi Devam Ediyor

05 Eylül 2020

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, pandemi döneminde eğitimlerine evde devam eden çocuklar için Okul Destek Projesinin uygulama biçiminde değişikliğe giderek, yeni düzenlemeler getirdiklerini söyledi. Selçuk, “Pandemi süreciyle uyumlu hale getirerek evlerde uygulamaya devam ettiğimiz Okul Destek Projesine, önümüzdeki süreçte belirlenen tedbirler kapsamında yeni eğitim öğretim döneminde de devam edeceğiz.” dedi. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti kapsamında başlattığı Okul Destek Projesi ile 5 ve 8. sınıf aralığında okuyan dezavantajlı çocukları pandemi döneminde de yalnız bırakmadı. Bakan Selçuk, Okul Destek Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının durumunun pandemi önlemleri doğrultusunda yeniden planlandığını söyledi.

Çocuklarımızın Yaşlarına ve Eğitimlerine İlişkin Materyaller Verdik

Pandemi döneminde projeden yararlanan aileleri arayarak çocukların evlerindeki durumu hakkında bilgi aldıklarını belirten Selçuk “Uygun materyalleri belirleyerek çocuklarımızın ailelerine teslim ettik. Çocuklarımızın yaş ve öğrenimine göre belirlediğimiz kaynak kitapların yanı sıra evde vakit geçirmeyi keyifli hale getirecek boya malzemeleri ile zeka oyunlarından oluşan materyalleri çocuklarımıza ulaştırdık. Evlerde kitap okuma etkinlikleri düzenledik. Etkinliklerin en verimli şekilde yapılabilmesi için eğitim materyallerinin kullanımına yönelik annelere, babalara ve çocuklarımıza bilgi verdik.” diye konuştu.

Çocuklarımızın Özgüvenlerinde Artış Oldu

Okul Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere yönelik ailelerden ve çocuklardan olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydeden Bakan Selçuk, “Alınan geri bildirimlere baktığımızda proje kapsamındaki çocuklarımızın özgüvenlerinde artış olduğunu gözledik.” dedi. 

2020 Yılında 95 Çocuk Yüzde 10’luk Dilime Girdi

Çocukların sınavlara hazırlanmasında yardımcı kaynak kitapları temin ettiklerini ifade eden Selçuk, “Çocuklara ilgi ve yetenekleri doğrultusunda lise tercihi yapmalarında da rehberlik sağlıyoruz. 2019 yılı LGS merkezi puanlarına göre 46 çocuk yüzde 10’luk dilime girerek 400 üzeri puan alırken; 2020 yılında bu sayı 95’e yükseldi.” şeklinde konuştu.

Bakan Selçuk, 2020 yılı LGS merkezi puanlarına göre yüzde 10’luk dilime girerek başarı gösteren 37 çocuğun Fen Lisesine yerleştiğini belirtirken; 8 çocuğun Sosyal Bilimler Lisesine, 8 çocuğun Anadolu İmam Hatip Lisesine, 3 çocuğun Öğretmen Lisesine ve 39 çocuğun Anadolu Lisesine girdiğini kaydetti.

16 Bin Çocuk Okul Destek Projesinden Yararlandı

Bakan Selçuk ayrıca, SED hizmetinden yararlanan 5 ve 8. sınıf aralığında okuyan çocukların akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle desteklendiği Okul Destek Projesinden 2020 Temmuz ayı verilerine göre toplam 16 bin 229 çocuğun faydalandığını söyledi.

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/okul-destek-projesi-pandemi-doneminde-evlerde-devam-ediyor/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 766484
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.