/ EĞİTİM

Bakan Selçuk'tan Velilere İkinci Yarıyıl Mesajı

14 Şubat 2021

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ikinci yarıyılın başlaması dolayısıyla velilere seslendiği bir mesaj yayımladı. Bakan Selçuk ailelere, "Sizlerden ricam, çocuğunuzun canlı derse katılımını ve TRT EBA kanallarını takibini teşvik ederek okullarımızla ve öğretmenlerimizle iletişim kanallarınızı güçlendirmeniz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ikinci yarıyılın ders zili öncesinde sosyal medyadan velilere yönelik videolu bir mesaj paylaştı. 
Bakan Selçuk konuşmasına, "Sevgili Ailelerimiz, 
ikinci yarıyıla başlarken sizleri saygıyla selamlıyorum. Küresel salgın döneminin oluşturduğu tüm belirsizliklere rağmen, bize verdiğiniz destek için gönülden teşekkür ediyorum." diyerek başladı. 
Evleri okul hâline getiren, her odayı sınıfa dönüştüren ailelerin çabasının da yorgunluğunun da farkında olduklarını belirten Selçuk, şöyle konuştu:
"Bizler, çocuklarımıza daha iyi bir eğitim sunabilmek için dünya standartlarında içerikler ve sistemler oluşturduk. İkinci yarıyıl eğitim programımızı güçlendirmek içinse yine sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Bu süreçte çocuklarımızın eğitim aidiyetini güçlendirmek için sizin ve çocuklarınızın düzenli bir hayat sürmesi, evlatlarımızın uyku ve beslenmelerinin düzenli olması, huzurlu bir ev ortamında bulunmaları büyük önem taşıyor. Sizlerden ricam, çocuğunuzun canlı derse katılımını ve TRT EBA kanallarını takibini teşvik ederek okullarımızla ve öğretmenlerimizle iletişim kanallarınızı güçlendirmeniz."
Çocukları yüz yüze eğitime başlayan ailelerin hijyen kurallarına uygun şekilde evlatlarını okula göndermelerini isteyen Bakan Selçuk şöyle devam etti:
"Çantalarına hijyen malzemeleri ve yedek maske eklemelerini hatırlatmakta yarar var. Son olarak çocuklarımıza hem akademik hem sosyal destek sağlayan kitap okuma alışkanlığını kazanmaları için evde kitap okuyan yetişkinler görmeleri gerektiğini de tekraren belirtmiş olalım. Yeni yarıyılın sizlere ve çocuklarımıza güzellikler getirmesi ümidiyle. Hoş çakalın."

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/bakan-selcuktan-velilere-ikinci-yariyil-mesaji/haber/22554/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 876957
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.