/ GÜNDEM

Bakan Selçuk, İzmir’de Depremin Yaşandığı Bölgede İncelemelerde Bulundu

02 Kasım 2020

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile İzmir’de deprem sonrası incelemelerde bulundu.

Bakan Selçuk, İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, deprem çalışmalarını değerlendirdi. Tüm İzmirli vatandaşlara ve depremi diğer illerde hissedenlere geçmiş olsun dileklerini ileten Selçuk, “Hayatını kaybeden, vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. En büyük dileğimiz enkaz altındaki tüm vatandaşlarımıza sağ salim ulaşmak” dedi.

Depremin duyulduğu andan itibaren tüm ekipleri seferber ettiklerini kaydeden Bakan Selçuk, “Kabinemiz, bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarımız şuanda sahadalar. Psikososyal destek ekibimizle beraber, haneleri ziyaret etmeye ve psikososyal destek vermeye devam ediyoruz. Şuanda 294 kişi ile görüşmelerimiz tamamlanmış durumda. Yine vakıflarımızın bu durumda vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için 5 milyon liralık acil yardım ödeneği çıkardık. 3 milyon TL de AFAD göndermişti. Dolayısıyla 8 milyon TL bir acil yardım ödeneğimiz de ulaşmış durumda” diye konuştu.

Selçuk, “Tek temennimiz inşallah en kısa zamanda bu yaraları sarabilmek, enkaz altındaki vatandaşlarımıza ulaşabilmek. Bu süreci inşallah hep beraber, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, kabinemizle, buradaki Sayın Milletvekillerimizle, Genel Başkan Yardımcılarımızla, Büyükşehir belediyesi ile beraber saracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kulandı.

Bakan Selçuk, Bakan Pakdemirli, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile birlikte deprem sonrası Ege Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti. Depremzedelerin sağlık durumları ve tedavi süreçleri hakkında bilgi alan Selçuk, travma biriminde tedavileri süren depremzedelere geçmiş olduk dileklerini iletti.

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/bakan-selcuk-izmir-de-depremin-yasandigi-bolgede-incelemelerde-bulundu/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 277943
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.