/ TEKNOLOJİ

Gaziantep TÜBİTAK Kitaplarıyla Buluştu

24 Eylül 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Gaziantep’te istisnasız her okula birer TÜBİTAK kütüphanesi kazandırıyoruz. Bu eserlerle yetişen gençlerimiz gelecekte çok önemli işlere imza atacaklar, bilim yolunda teknoloji yolunda önemli başarıları elde edecekler.” dedi

Bakan Varank, Şahinbey Kültür ve Sanat Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen, "Gaziantep TÜBİTAK Kitapları ile Buluşuyor" programına katıldı. Bakan Varank'ın yanı sıra programda; Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, milletvekilleri ile öğrenciler hazır bulundu.

TEKNOFEST için geldiği kentte kitap dağıtım etkinliğine katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Bakan Varank, salgın nedeniyle etkinlerde bazı kısıtlamalar yapıldığını anımsattı. Festivalin Anadolu'da büyük bir coşkuyla sürdüğünü ifade eden Bakan Varank şunları söyledi:

BAŞARI ELDE EDECEKLER: Burada istisnasız her okula birer TÜBİTAK kütüphanesi kazandırıyoruz. Bu eserlerle yetişen gençlerimiz gelecekte çok önemli işlere imza atacaklar, bilim yolunda teknoloji yolunda önemli başarıları elde edecekler.

NİTELİKLİ KİTAPLAR ÇIKARIYORUZ: TÜBİTAK yayınları gerçekten değerli yayınlar, 50 yılı aşkın süredir yayınlanan dergilerimiz var. Çok nitelikli bilim kitapları çıkarıyoruz. Bunların ana okuldan liseye kadar buluşuyor olması gerçekten faydalı olacak. Şahinbey Belediyemize de teşekkür ediyorum.

GÖREVİMİZ VAR: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına taşımak gibi bir görevimiz var. Bunun da yolunun katma değerli üretimden geçtiğinin farkındayız. Bunu düşünürken de hayalimizde hep gençlerimizin ne kadar cevval olduğu ne kadar önemli işleri rahatça başarılı bildikleri geliyor. Burada yapılması gereken şey bu katma değeri oluşturacak insanların yetiştirilmesinden geçiyor.

GURUR VERİYOR: Gaziantep önemli bir şehrimiz. Kültürüyle, turizmle, tarihiyle önemli bir şehrimiz ama aynı zamanda Türkiye'nin çok önemli bir sanayi şehri. Buradan yapılan ihracat gerçekten bize gurur veriyor. Ama Gaziantep sanayisine baktığımızda yüksek teknolojiye olan ihtiyacı da görebiliyoruz. Burada oluşturacağımız altyapılarla burada yapacağımız yatırımlarla özellikle insan kaynağına yapacağımız yatırımlarla Gaziantep sanayisini de dönüştürecek işlere imza atabileceğiz.

İLERİ NOKTALARA TAŞINACAK: Bakanlığımızın bütün kurumları gerek KOSGEB gerek kalkınma ajansları olsun, biz Gaziantep'i göz bebeğimiz gibi görüyoruz ve buraya yatırım yapmaya devam ediyoruz. Gaziantep ekonomisi de sanayisi de bundan çok daha ileri noktalara gelecek.

DESTEK VERMEK İSTİYORUZ: TÜBİTAK, bilim kültürünü yaygınlaştırma ve destek vermenin yanı sıra kendi enstitüsüyle çalışmalar yapan çok önemli alt yapılara sahip bir kurum. Türkiye'deki master planları çalışmalarına TÜBİTAK vasıtasıyla destek vermek istiyoruz. Bunun da şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bakan Varank, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun da katıldığı toplantıda, Gaziantep deprem stratejisi protokolünün imzasına da eşlik etti. Bakan Varank daha sonra Şahinbey Belediyesinin meslek edindirme kurslarında eğitim gören gençlerin eserlerini inceledi, öğrencilere TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınlarını dağıttı.

TÜBİTAK’TAN ÖĞRENCİLERE 296 BİN KİTAP

TEKNOFEST kapsamında Gaziantep’te, 9 ilçede 1195 okula dağıtılmak üzere yaklaşık 200 bin kitap TÜBİTAK tarafından temin edilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi. TÜBİTAK, Gaziantep, Konya ve Tokat’ta belediye ve valiliklerle iş birliği yaparak 2020 yılında yaklaşık 296 bin yayını öğrencilere ulaştırmayı hedeflemişti.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/gaziantep-tubitak-kitaplariyla-bulustu

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 216201
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.