/ GÜNDEM

El Yazısıyla Doldurulan Çalışma İzinlerine Sıkı Denetim

02 Mayıs 2021

İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sisteminden temin edebiliyor. 

Ayrıca tam kapanma sürecinin ilk günlerinde yoğunluktan kaynaklanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi  için muafiyet kapsamındaki iş yerleri tarafından el yazsıyla doldurulan çalışma izni/ görev belgelerinin 2 Mayıs Pazar günü saat 24.00’e kadar geçerli olması sağlandı.  

Usulsüz Ve Yetkisiz Doldurmayı Önlemek İçin Denetimler Sıkılaştırıldı
Salgının seyrinin kontrol altına alınması amacıyla uygulanan tam kapanma sürecinin başarıyla sonuçlanması için denetimlerini sıkılaştıran İçişleri Bakanlığı, manuel olarak doldurulan çalışma izni/ görev belgelerine yönelik de kontrollerini artırdı. 

Denetimlerde Belgelerin Fotoğrafı Çekilerek, Sisteme Yükleniyor
Denetimlerde durdurulan kişilerin zorunlu hallerde el yazısıyla doldurdukları çalışma izni/görev belgeleri; kolluk birimleri tarafından fotoğrafı çekilerek sisteme yükleniyor. 

Yapılan sorgulamalarda, belgeyi ibraz eden kişinin muafiyet kapsamında olmadığı halde sokağa çıktığı, yetkisi olmadığı halde usulsüz belge doldurduğunun tespit edilmesi halinde ise cezai işlem uygulanıyor.

881 Bin 639 Belge Düzenlendi
Tam kapanma sürecinde, e-başvuru sistemi üzerinden muafiyet kapsamında bulunan 697 bin 599 kişi, çalışma izni belgesi alırken,  e-başvuru ve Alo 199 üzerinden 184 bin 40 kişi, seyahat izin belgesi aldı.

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/el-yazisiyla-doldurulan-calisma-izinlerine-siki-denetim

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 746406
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.