/ EĞİTİM

29 Haziran'da Eba Tv'de Yeni Bir Kuşak Başlıyor

12 Haziran 2020

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" programı kapsamında Iğdır'a konuk oldu. Bakan Selçuk, uzaktan eğitimin başladığı ilk günlerde ev ev, köy köy gezerek öğrencilerinin evlerindeki televizyonlarda EBA TV'yi ayarlamak için çaba sarf eden, tüm meslektaşları gibi okullar kapalı olsa da öğrencilerinden kopmayan öğretmenlere 'gerçek zarafetin zor zamanlarda ortaya çıktığını' belirterek teşekkür etti. 
 
Uzaktan eğitim tamamlanırken yeni eğitim yılının hazırlıkları gündemdeydi. Öğretmenler uzun bir ayrılık ve özlemin ardından öğrencileriyle buluşacakları ilk günler için Ziya Öğretmen'den öneriler istedi. "Öğrencilerimizin ilk ihtiyacı duygusal açıdan rahatlamak" diyen Bakan Selçuk, çocukları evlerinde hareketsiz kaldıkları bir dönemin ardından duygusal temalı ve hareket edebilecekleri oyunlarla rahatlatıp motive etmek gerektiğine dikkat çekti. Bakan Selçuk ayrıca, "Hangi yaşta hangi etkinlikler yapılabileceğine dair kaynakları hazırlıyoruz, bunları sizlere paylaşacağız." diye konuştu. Yaz tatilinin değerlendirilmesi için hazırlıklar yapıldığını belirten Bakan Selçuk, "29 Haziran'da EBA TV'de tüm yaz tatilini kapsayacak yeni kuşağımız başlayacak." dedi. 
 
Canlı yayında okul müjdesi
Iğdır Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları'na katılanlar arasında Vali Enver Ünlü de vardı. Kentteki eğitim faaliyetleri konusunda bilgi veren Ünlü, buluşma sırasında güzel bir haberi de paylaştı. Iğdır'da 12 derslikli yeni bir okul yapmak için girişimler başlatan hayırsever İshak Yaycılı da görüşmeye katılarak Bakan Selçuk'u açılışa davet etti. Haberin kendisini çok memnun ettiğini ifade eden Bakan Selçuk, bu güzel hizmetin hayırlara vesile olmasını diledi. 
 
Öğretmenlerden Iğdır'a davet

Iğdır'daki öğrenciler için pek çok tasarım beceri atölyesini bir arada barındıran "Benim Dünyam" adlı bir projenin devam ettiğini söyleyen Kader Karaca da öğrencilerinin açılış kurdelesini Ziya Öğretmen ile kesme isteğini iletti. Öğrencileriyle açık havada sosyal mesafeyi koruyarak kitap okuma etkinliği gerçekleştiren Fadime Dereli de çocukları ve kitaplarıyla bağlandı yayına. 
Müzik Öğretmeni Öznur Çapa ve meslektaşlarının müzik dinletisi buluşmaya renk kattı. 

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/29-haziranda-eba-tvde-yeni-bir-kusak-basliyor/haber/21104/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 800591
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.