/ EĞİTİM

25 Bin Kişiye Turizm Sektöründe Hem Eğitim Hem İstihdam İmkânı

30 Eylül 2021

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) temsilcileri Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolüne ilişkin değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Protokolle mesleki eğitim merkezlerinde yabancı dil eğitimine ilişkin bir başlangıç yapılacağını ayrıca İstanbul'daki tüm otellerin iş gücü ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Yaklaşık 25 bin insanımıza turizm alanında hem eğitim hem de istihdam imkânı kazandırmış olacağız" dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında, turizm sektöründe nitelikli personel istihdamı amacıyla imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü"ne ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı. 
 
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özellikle turizm alanındaki insan kaynağı ihtiyacının karşılanması için son üç yıldır 53 okulda iş birliğine devam ettiklerini kaydetti.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sektör temsilcileriyle İstanbul'daki tüm otellerin insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına yönelik mesleki eğitim merkezleriyle ilgili yeni bir adım attıklarını belirten Özer, "İlk defa mesleki eğitim merkezlerinde yabancı dil eğitimiyle ilgili bir başlangıç yapacağız. Yaklaşık 25 bin insanımıza turizm alanında hem eğitim hem de istihdam imkânı kazandırmış olacağız." diye konuştu.
 
Okul sayısı 100'e çıkarılacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da salgın nedeniyle iki yıldır dünyada daralma yaşayan turizm alanında, gelecek yıllarda karşılaşılacak en büyük sorunun personel sıkıntısı olacağını dile getirerek nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için üç yıl önce Millî Eğitim Bakanlığı ile çalışma başlattıklarını ifade etti.
 
Millî Eğitim, Kültür ve Turizm Bakanlıkları ve STK temsilcileri ile bir komisyon kurulacağını belirten Ersoy, şöyle konuştu: "Mesleki eğitimle ilgili ihtiyaçlar nelerdir, uygulamada hangi sorunlarla karşılaşılıyor, hangi ilave müfredatlar yapılırsa daha iyi sonuç alırız? Bunları tespit edip on gün içinde bundan sonraki yol haritamızı da buna göre belirleyeceğiz. Şu anda 52 okul ama biz bunu kısa bir sürede 100 okula çıkarmayı hedefliyoruz."

Kaynak:https://www.meb.gov.tr/25-bin-kisiye-turizm-sektorunde-hem-egitim-hem-istihdam-imkni/haber/24190/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 984668
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.