/ TEKNOLOJİ

KARADENİZ’DE TEKNOFEST 2022 FIRTINASI

27 Eylül 2021

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, büyük bir coşku ile gerçekleşti. Kıyasıya rekabetin hakim olduğu festivalde, geleceğin teknolojileri yarıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı yürütücülüğünde, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen festivalin son gününde de ödüller sahiplerini buldu. Milli Teknoloji Hamlesi sloganı ile yola çıkan TEKNOFEST’in 2022 yılındaki adresi Samsun olacak.

 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar verdi.

 

ZİYARETÇİ AKINI

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST son gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçiler gün boyu alanda sergilenen hava, kara ve insansız hava araçlarını yakından inceleyerek, yerli ve milli imkanlarla üretilen hava araçlarının yaptığı uçuş gösterilerini ilgiyle takip etti.

 

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI

Festivalin kapanış konuşmasını yapan Bakan Varank, Türkiye’yi sadece teknolojiyi kullanan değil, geliştiren, üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna getirmek için gayret ettiklerini belirterek, TEKNOFEST'in de milli teknoloji hamlesi vizyonuyla hayata geçirdikleri uygulamalardan biri olduğunu söyledi. TEKNOFEST'teki çocukların heyecanının görmeye değer olduğunu dile getiren Varank, "TEKNOFEST'le geleceğin bilim insanlarını, mühendislerini, teknisyenlerini yetiştirmek üzere gerçekten büyük bir gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

 

ROL MODEL

Varank, TEKNOFEST’te bu yıl yaptıkları yeniliklerin birinin de saygın bilim insanlarını festivale davet etmek olduğu belirterek, “Nobel ödüllü Bilim İnsanı Aziz Sancar hocamız, o yaşına rağmen sadece TEKNOFEST'e geldi. Gençlerimize örnek olmak, onlara rol model olmak için bizimle vakit geçirdi. Onlara yoldaşlık etti. İşte TEKNOFEST’e katılan her bir gencimiz, her bir çocuğumuz, her bir öğrencimiz aslında geleceğin Aziz Sancar'ı olacak, geleceğin Selçuk Bayraktar’ı olacak.” şeklinde konuştu.

 

EN İYİSİNİ BİZ YAPARIZ

“Biz gerçekten dünyaya adalet dağıtmış medeniyetler kurmuş bir milletiz” diyen Varank, “Yapmamız gereken, her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın bize aşıladığı gibi, öz güvenli olabilmektir. 'Biz yapamayız, biz edemeyiz.' değil, 'En iyisini biz yaparız, en güzelini biz yaparız, en iyisini biz başarırız.' demektir. TEKNOFEST’te gençlerimize bunu aşılamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

TEKNOLOJİ ATEŞİ

Varank, festivalde bütün paydaşların büyük bir gayret ortaya koyduğunu ifade ederek, “TEKNOFEST ateşi inşallah Büyük Taarruz’un, büyük zaferin 100. yılında Samsun’dan yayılacak ve TEKNOFEST, Karadeniz’de ve tüm ülkede teknoloji ateşini yakacak.” ifadesini kullandı.

 

TEKNOFEST KARADENİZ 2022

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, festivali büyük bir coşkuyla ve şenlik havasında tamamladıklarını belirterek, “TEKNOFEST 2022'yi, milli mücadele meşalesinin yandığı, bir ulusun kahramanlık destanının başlangıcı olan Samsun’da düzenleyeceğiz. TEKNOFEST Karadeniz 2022’de Samsun merkezli olarak Karadeniz’in yeşil ve mavinin her tonuna sahip muhteşem güzelliklere haiz şehirlerimizde gerçekleştirilecek. TEKNOFEST Karadeniz.” dedi.

 

YURTDIŞINDAKİ İLK TEKNOFEST AZERBAYCAN'DA

TEKNOFEST'in ülkeyi kuşattığı gibi ülke sınırlarını da aştığını ifade eden Bayraktar, “Şimdiden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve Endonezya'nın arasında bulunduğu birçok ülke TEKNOFEST’i kendi topraklarında düzenlemek istiyor. İnşallah önümüzdeki yıl yurt dışındaki ilk TEKNOFEST’i kardeş toprağımız, can Azerbaycan'da gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/karadenizde-teknofest-2022-firtinasi

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 780404
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.