/ GÜNDEM

Pandemi Günlerinde Tatil Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz

17 Haziran 2020

2020 yaz tatili dönemini güvenli bir şekilde nasıl geçirebiliriz.

Koronavirüs kısıtlamalarından dolayı, uzun zaman evde kalmak hepimizi bunalttı.Bundan dolayı doğayla iç içe olma, tatil yapma ve denizin keyfini çıkarma isteğimiz, her zamankinden çok daha fazla öne çıktı. Peki, bu yıl yaz tatiline çıkarken dikkat etmemiz gerekenler neler? Bu yılki yaz tatilimizi  daha güvenli bir şekilde nasıl geçirebiliriz.Bunun için dikkat etmemiz gereken bazı kurallar var.Bunları sıralayacak olursak:

- Denize Girerken Sosyal Mesafeyi Koruyun

Denizde vakit geçirecek bir tatil yerine gidecekseniz, plaj dahil olmak üzere sosyal mesafeye dikkat etmelisiniz. İnsanlarla belli bir mesafede kalmak, kısıtlama döneminde olduğu gibi tatilde de büyük önem istiyor.

Uzmanların görüşlerine göre deniz suyu virüs depolamıyor. Bu yüzden tatilinizde denize girebilirsiniz. Önemli olan tek şey sosyal mesafenizi ayarlamak ve insanlarla yakın temasta bulunmamak. Aynı şekilde havuz suyu da Koronavirüs için bir tehlike oluşturmadığından dolayı, sosyal mesafenize dikkat ederek havuza girebilirsiniz. 

- Maske Kullanın

Sıcak havalarda maske kullanımı çok zor olsa da, Koronavirüsten bizi koruyacak olan maskedir. Tatile çıktığınız yerde gezerken, yolculuk sırasında, alışverişte  maske takmalısınız.Tedbirlere tatildeyken de devam etmelisiniz.

- Hijyen Kurallarını İhmal Etmeyin

Kaldığınız otelde veya konakladığınız herhangi bir tatil mekanınsa hijyen kurallarına dikkat etmeyi unutmamalısınız. Mutlaka yanınızda yeteri kadar el dezenfektanı olmalıdır. Elinizi sık sık yıkamaya özen göstermeli ve ellerinizi yıkayamadığınız zamanlarda da dezenfektanınızı kullanmalısınız. 

- Tatile Gideceğiniz Yeri İyi Araştırın

Tatilinizi kalabalıktan uzak bir yerde geçirmek, Koronavirüs’ten korunmak için iyi bir karar olacaktır. Otel konaklamalı tatil yapmak yerine, daha izole kalacağınız ve doğayla iç içe olacağınız bir tatil seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Bunun için bakir koylar, bungalov evler ya da kamp tatili harika bir alternatiftir.  Otelde konaklamak istiyorsanız, tercih ettiğiniz otelin Koronavirüs önlemleri alıp almadığından emin olmalısınız. Oteli iyice araştırdıktan sonra karar vermeniz daha doğrudur..

Kendi mutfağına sahip apart tipi oteller de bir diğer seçenekler arasındadır.Otelde geçirdiğiniz süre boyunca da kalabalık alanlarda maske takmalı ve insanlarla mesafeli olmalısınız.


YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 340261
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.