/ EKONOMİ

OSB’LERDEN 206 MİLYON TL’LİK YARDIM

14 Eylül 2021



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yangın ve sel felaketlerinden etkilenenlere yönelik olarak başlattığı yardım kampanyasına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve OSB’ler de katıldı.

 

OSBÜK ve 93 OSB’den toplanan yardımlara ilişkin temsili çek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edildi. Kampanyaya verilen desteğe teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atmamız gereken adım yapmamız gereken çok hayır var. Bir an önce de diyoruz ki 1 yıl içerisinde biz bu işi bitirelim.” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da kampanyanın devam edeceğini söyledi.

 

CUMHURBAŞKANI KARARI

Artvin, Rize, Kastamonu, Sinop, Zonguldak gibi Karadeniz illerini vuran sel felaketi ile Antalya ve Mersin başta olmak üzere Akdeniz’i etkileyen yangın afetinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 13 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

OSB’LER EL ELE

Bu kararın ardından “Ben de varım” sloganıyla başlatılan kampanya için OSB’ler el ele verdi. “Yaraları birlikte sarıyoruz” diyerek gönüllük esasına göre yapılan kampanyaya katkı sağladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda OSBÜK ve 93 OSB yardım kampanyasına destek verdi. Kampanya kapsamında toplanan yardımlar, Cumhurbaşkanı Kararı’na uygun olarak kampanyanın yürütücüsü olan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığına aktarılacak.

 

SANAYİCİLERİN YARALARINI SARACAK

Toplanan 206 milyon 500 bin lira, yangın ve sel felaketinde zarar gören 4 sanayi sitesinin yeniden inşası başta olmak üzere sanayicilerin zararlarının tanziminde kullanılacak.

 

ERDOĞAN’A TAKDİM EDİLDİ

Söz konusu yardıma ilişkin temsili çek, Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edildi.

 

SANAYİ SİTELERİ YENİLENECEK

Takdim sırasında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB’lerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine bir kampanya başlattığını ifade ederek “206 milyon 500 bin lira topladılar. Böyle bir dönemde devletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olmayı önemsiyoruz. İnşallah hem Kastamonu hem de Sinop’taki sanayi sitesinin yeniden yapımında kullanılacak. Temsili olarak çeki size arz ediyoruz.” dedi.

 

REKOR YARDIM KOCAELİ’DEN

Kampanyaya 25 milyon ile en yüksek katkıyı sağlayan Kocaeli Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu, sembolik çeki Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim etti.

 

DEVLET MİLLET EL ELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanyaya verilen destekten dolayı teşekkür ederken “Bu felaketin yaşandığı bölgelerin alt yapısı üst yapısı çok ciddi rakamlara bağlı. Bunu devlet millet el ele yapacağımıza göre bu sadaka-i cariye noktasında çok önemli.” dedi.

 

DEVAM EDECEK

Bunun üzerine Bakan Varank, kampanyanın devam edeceğine işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atmamız gereken adım yapmamız gereken çok hayır var. Bir an önce de diyoruz ki 1 yıl içerisinde biz bu işi bitirelim.” dedi.

 

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın liderliğinde kampanyanın devam edeceğini söyledi.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/osblerden-206-milyon-tllik-yardim

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 297770
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.