/ EĞİTİM

Mesleki Teknik Anadolu Liseleri Hem De Mesleki Eğitim Merkezleri Çok Daha Güçlü Hâle Gelecek

13 Eylül 2021

Bakan Özer, Mersin'deki programı kapsamında Toroslar Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

 

Bakan Özer, okulun üretim atölyesinde inşaat teknolojisi alanı öğrencilerinin standını gezdi, öğrencilerin ürettiği kolonya, dezenfektan, hijyen ürünleri hakkında bilgi alıp öğrencilerle sohbet etti.

 

Mesleki ve teknik liselerin Kovid-19 sürecinde toplumun ihtiyacı olan ürünleri ürettiğini, bu okulda da hijyenle ilgili tüm ürünlerin üretildiğini aktaran Özer, salgın sürecinde üretime katkı sağlayanlara teşekkür etti.

 

Mesleki teknik eğitimde ürünlerin inovatif şekilde geliştirilmesi ve fikrî mülkiyetle bağlantılı bir şekilde patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilleriyle ilgili süreçlerin başladığını dile getiren Özer; fikri mülkiyette, 2020 yılında 188 tescil aldıklarını söyledi.

 

"Türkiye'de mesleki teknik eğitim artık dönüşüyor"

Fikrî mülkiyette hedeflerinin 2021'de 250 tescil almak olduğunu aktaran Özer, şunları kaydetti:

"Mesleki teknik okullarımızda yıl sonu itibarıyla 250 ürünün tescilini almış olacağız. Türkiye'de mesleki teknik eğitim artık dönüşüyor. Bir taraftan eğitim, üretim, istihdam güçlenirken diğer taraftan da eğitim öğretimin kalitesi sürekli artıyor, sektörle iş birlikleri güçleniyor, müfredat güncelleniyor ve iş verenlerle birlikte iş verenlerin ihtiyacı olduğu yeterlikte insan kaynağı üretimiyle ciddi bir dönüşüm yaşanıyor. İnşallah, önümüzdeki günlerde de mesleki eğitimle ilgili açıklayacağımız paketlerle hem mesleki teknik Anadolu liseleri hem de mesleki eğitim merkezleri çok daha güçlü hale gelecektir."

Kaynak:https://www.meb.gov.tr/bakan-ozermesleki-egitim-paketlerimizle-mesleki-teknik-anadolu-liseleri-ve-mesleki-egitim-merkezleri-cok-daha-guclu-hle-gelecek/haber/24038/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 742362
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.