/ EĞİTİM

Ziya Öğretmen, Tedavileri Nedeniyle Hastane Ve Evlerde Eğitim Alan Çocuklar İle Çevrim İçi 23 Nisan Şenliğinde Buluştu

23 Nisan 2021

Tıbbi tedavisi devam ettiği için İstanbul'da evde ve hastanede eğitim görev çocukların düzenlediği çevrim içi 23 Nisan şenliğine Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da dahil oldu. Şenlikte çocuklar; hazırladıkları şiirleri, şarkıları arkadaşlarıyla paylaştı. İstanbul'daki 11 hastane sınıfı ve onlarca eve konuk olan Ziya Öğretmen, çocuklara "Sizleri çok seviyoruz ve sizlere güveniyoruz, hepiniz iyileşecek ve yarınların sahibi olacaksınız. Sizden bir ricam var, bana hepiniz bir mektup yazın.  Benden beklentilerinizi dile getirin. Hepsini okuyup cevap yazacağım." diyerek seslendi.

Tedavileri nedeniyle eğitimlerini hastane sınıflarında ve evde sürdüren öğrenciler, İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği çevrim içi 23 Nisan kutlamasında buluştular.



11 hastanede yer alan sınıflar, çocuk servisleri ile koridorlar; kırmızı beyaz balonlar, bayraklar ve resimlerle süslendi. Çocuklar için alınan hediyeler, öğretmenleri aracılığıyla onlara ulaştırıldı.



"Öğretmenin Elimi Tut" Proje Koordinatörü Melek Okur'un moderatörlüğündeki programda çocuklar; hep birlikte şarkılar söyledi, hazırladıkları konuşmaları, şiirleri arkadaşlarıyla paylaştı.



Programa Ziya Öğretmen de katılarak çocukların 23 Nisan çoşkusuna ortak oldu. Çocukların bayramını kutlayan Ziya Öğretmen, "Aileleriniz sevgiyle, inançla; doktorlarınız en güncel tedavi ve ilaçlarla; öğretmenleriniz müzikle, kitapla, sanatla sizlerin iyileşmesi için el birliğiyle çalışıyor. Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. Her biriniz iyileşecek ve yarınların sahibi olacaksınız." dedi.



Ziya Öğretmen'in çocuklardan bir de ricası vardı. Çocukların tümünden kendisine mektup yazmalarını istedi. Bakan Selçuk, "Hepsini okuyacağım ve sizlere cevap yazacağım." diye konuştu.



Programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da katıldı.



Yerlikaya; bu yıl evlerimizde, hastanelerde kutladığımız bayram çoşkusunun önümüzdeki yıl İstanbul'dan taşacağını söyledi.



Yazıcı da çocukların bayramını kutlayarak onların mutluğunun kendilerine güç verdiğini belirtti.



Çevrim içi çocuk şenliği, şarkılarla tamamlandı.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/ziya-ogretmen-tedavileri-nedeniyle-hastane-ve-evlerde-egitim-alan-cocuklar-ile-cevrim-ici-23-nisan-senliginde-bulustu/haber/23081/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 472118
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.