/ GÜNDEM

En İyi Narkotik Polisi: Anne

09 Ekim 2020

Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüleceği proje kapsamında, Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun da katılımıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığında panel gerçekleştirildi.

Kıymetli Anneler, Her Şey Sizin Elinizde
Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, yayınlanan videodaki konuşmasında şunları kaydetti:

"Kıymetli anneler, her şey sizin elinizde. Çocuklarımızı korumak, onları bu zehirden uzak tutmak için bu mücadeleyi birlikte vermeliyiz. Bizler dışarıda onlara bu zehrin ulaşmasını engellemeye çalışırken sizlerin de içeride çocuklarınızın davranışlarını izlemenizi, bizimle iletişim halinde olmanızı ve bu mücadelede bize kılavuzluk etmenizi istiyoruz. Sizlerin feraseti ve evlatlarınıza olan sonsuz sevginizle bu mücadeleyi başaracağımıza inanıyoruz. Şimdi haydi, hep birlikte iş başına."

2020 Narkotik Analiz Raporu Sonuçları Açıklandı
 
Türkiye'nin uyuşturucu profilini çıkarmak amacıyla uyuşturucu kullanan 15 bin kişiye 65 soru yöneltildi. 2020 Narkotik Analiz Raporu hazırlandı. Sonuçları Bakanımız Sn. Süleyman Soylu açıkladı.

Uyuşturucu kullananların yüzde 86'sı aile içinde şiddet görmüyor.

Uyuşturucuya Başlayanların Büyük Çoğu Öncesinde Tütün Kullanıyor
 
Bakanımız Sn. Soylu, "Uyuşturucu kullananlarda cinsiyet farkı söz konusu, kadınlar ancak yüzde 5,5 buçuk civarında kullanıyorlar esas kullanıcı erkekler. Yine uyuşturucu kullananların yüzde 85 buçuğu aileleriyle birlikte yaşıyorlar. Bir aile ancak çocuğunun kullandığını ortalama 2 yıl sonra öğreniyor. Temel mesele bu süreci kısaltmaya çalışmak" dedi.

Kişilere uyuşturucu kullanmadan önce alkol ve sigara kullanıp kullanmadıkları da soruldu. Yüzde 81'i öncesinde tütün ürünü tüketiyor, yüzde 38'i ise alkol kullanıyor. 

En Riskli Grup 15-24 Arasındaki Gençler
 
İlk uyuşturucuyu yüzde 74 oranında arkadaşları temin ediyor. Uyuşturucuya başlayan en riskli yaş gurubu yüzde 71'lik oranla 15-24 yaş aralığındaki gençler. 

Aile ve kişinin eğitim düzeyi arttıkça, uyuşturucu kullanma oranı da düşüyor.
Raporda uyuşturucu kullandığını belirtenlerin yüzde 48'inin annesi ilkokul mezunu.

Uyuşturucuyla Mücadelede Başarı
 
Uyuşturucu ile mücadele sonuçlarını vermeye başladı. 2017 yılında uyuşturucudan hayatını kaybedenlerin sayısı 941 iken, 2019 yılında bu rakam 342'ye geriledi.

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/en-iyi-narkotik-polisi-anne

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 595421
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.