/ EĞİTİM

Yök Atlas Güncellendi

29 Temmuz 2020

Öğrenci dostu Yeni YÖK olarak, üniversite ve bölüm tercihi yapacak adaylarımızın daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) bu tercih döneminde de güncel hali ile "https://yokatlas.yok.gov.tr " internet adresinde öğrencilerin hizmetinde.

- YÖK Atlas programı son veriler eklenerek güncellendi

Tercih sürecinin bilimsel düzeyde ilerlemesi ve öğrencilerin daha bilinçli tercih yapması için hayata geçirilen YÖK Atlas programındaki modüller, güncellenerek 2020-YKS'de üniversite tercihi yapacak adayların, velilerin ve rehberlik hizmeti sunan uzmanların erişimine açıldı.

-YÖK Atlas'ı bugüne kadar kullanan kişi sayısı 31 milyon oldu

“Öğrenci Dostu Yeni YÖK" olarak, adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli karar verebilmesini sağlamak amacıyla geliştirilen ve adaylara adeta kariyer rehberliği hizmeti sunan YÖK Atlas, online olduğu 10 Mart 2016 tarihinden, bugüne kadar 31 milyon kişi tarafından kullanıldı.

-Tercih dönemlerinin vazgeçilmez bilgi kaynağı haline geldi

Üniversite adaylarının bilinçli tercihlerde bulunması amacıyla ilk kez 2016-ÖSYS sürecinde hizmete giren sistem, 2017, 2018 ve 2019-YKS tercih döneminde de yoğunlukla başvurulan en önemli bilgi ve rehberlik kaynağı oldu. Bu yıllardaki tercih dönemlerinde sistemi kullanan aday sayısı 7 milyon 91 bin kişi oldu.

-YÖK Atlas'a 2020-YKS tercih döneminde bir yeni modül daha eklendi

YÖK Atlas programına, 2020-YKS sonrasında tercih yapacaklar için çok faydalı olacağı düşünülen “Üniversitelerimiz" adlı yeni bir modül daha eklendi.

Üniversitelerimiz Modülünde, Türkiye'deki her bir üniversitenin öğrenci ve öğretim elamanı sayılarının yanında kuruluş yılı, resmî web sitesi, sosyal medya linkleri, iletişim bilgileri, spor tesisleri, spor takımları, öğrenci toplulukları, yurt kapasitesi, laboratuvar sayıları ve yüzölçümleri bilgilerine erişilebiliyor.

Yeni YÖK, üniversite adaylarımıza rehberlik etmeye devam edecektir.

-YÖK Atlas'daki iki modül sayesinde adayların işi daha kolay

 Meslek Atlası
 Tercih Listesi
Adaylar, Meslek Atlası Modülünde, ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan Devlet, Vakıf, KKTC ve Yabancı üniversitelerde yer alan lisans ve önlisans programları ile ilgili “meslek bazında", kontenjan, yerleşme ve tercih edilme bilgilerinin detaylarına ulaşabilecekler.

Meslek Atlasında her meslek için aşağıdaki özet bilgiler yer almaktadır:

Meslekteki Kontenjan ve Yerleşen Sayıları
Üniversite Türlerine Göre Kontenjan ve Yerleşen Sayıları
Mesleğe Yerleşenlerin Puan ve Başarı Sırası Analizi
Mesleğe Yerleşenlerin İkamet Ettikleri Coğrafi Bölgeler/İller
Mesleğe Yerleşenlerin Öğrenim Durumu
Mesleğin Kaç Kişi Tarafından ve Kaçıncı Sırada Tercih Edildiği
Mesleği Hangi Üniversitede Kaç Kişinin Tercih Ettiği
Mesleğe Yerleşenlerin Tercih Listelerinde Ne Tür Üniversitelere Yer Verdikleri
Mesleğe Yerleşenlerin Tercih Listelerinde Hangi Üniversitelere Yer Verdikleri
Mesleğe Yerleşenlerin Tercih
Listelerinden Başka Hangi Mesleklere Yer Verdikleri​

YÖK Atlas'ı kullanan üniversite adayları tarafından talep edilen Tercih Listesi Modülü, 2019 tercih dönemi öncesinde YÖK tarafından yapılan çalışmalar ile sisteme dâhil edilmişti.

YÖK Atlas kullanıcıları, basit bir üyelik adımı sonrasında, 2020 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan programlardan en fazla 50 tanesini “tercih listelerine" ekleyebilecekler. Bu sayede YÖK Atlas'ı tekrar kullanmak üzere sisteme tekrar girdiklerinde aynı liste üzerinden işlemlerine devam edebilecekler.

Adaylar, Önlisans/Lisans seviyesindeki diğer tüm meslekler ile ilgili benzer tablolara http://yokatlas.yok.gov.tr adresindeki Meslek Atlası modülünden ulaşabileceklerdir.

Kaynak:https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/yok-atlas-2020-guncellendi.aspx

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 203512
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.