/ GÜNDEM

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri ve Kadın Hizmetleri İrtibat Noktaları Oluşturuldu

14 Ekim 2020

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şiddet mağduru vatandaşlara daha etkin hizmet verebilmek için 81 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) ve 347 Sosyal Hizmet Merkezlerinde (SHM) ‘Kadın Hizmetleri İrtibat Noktaları’ oluşturduklarını söyledi.

Bakan Selçuk, 81 ildeki ŞÖNİM’ler ile 145 Kadın Konukevinde şiddet mağduru vatandaşlara kesintisiz hizmet vermeyi sürdürdüklerini kaydetti.

428 Yerde Kadın Hizmetleri İrtibat Noktaları Kurduk

ŞÖNİM’ler ve Kadın Konukevlerinin yanı sıra şiddet mağduru ve beraberindeki çocukların ihtiyaç duydukları konularda sosyal hizmet modellerine erişimlerini kolaylaştırmak, birebir destek almalarını sağlamak amacıyla SHM’lerin de etkinliğini arttırdıklarının altını çizen Selçuk, “2020 yılı itibariyle 81 ŞÖNİM ve 347 SHM’de Kadın Hizmetleri İrtibat Noktaları oluşturduk. Bu sayede kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki koruyucu ve önleyici hizmetler, SHM Kadın Hizmetleri İrtibat Noktaları ile daha etkin ve ulaşılabilir hale geldi” ifadelerini kullandı.

Şiddetle mücadelede ŞÖNİM ve SHM’lerin işbirliği içinde olduklarını da belirten Selçuk, “Bakanlığın Aile Bilgi Sistemi üzerinden veri akışı yoluyla ilgili birimler arasında kurulan hızlı irtibat ve eşgüdümlü çalışma sayesinde mağdurlarımıza daha kısa sürede ulaşıyoruz” diye konuştu.

75 Maddelik Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planında Yer Aldı

Bakan Selçuk, Kadın Hizmetleri İrtibat Noktalarının 25 Kasım 2019’da Kadına Şiddetle Mücadele gününde Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa hazırladıkları 75 maddelik ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’ içinde de yer aldığını hatırlattı.

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/bakan-selcuk-81-sonim-ve-347-shm-de-kadin-hizmetleri-irtibat-noktalari-olusturduk/



YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 311496
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.