/ EĞİTİM

Meslek Liseleri Yüz Yüze Eğitim Hazırlıkları İçin Çalışıyor

12 Eylül 2020

Okullarda 21 Eylül Pazartesi günü başlayacak yüz yüze eğitim için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, meslek liseleri kurumların dezenfektan ve hijyen ürünleri noktasındaki ihtiyaç taleplerini karşılamak için çalışıyor. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tarihi binasında adeta küllerinden yeniden doğan İstanbul Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gönüllü öğretmen ve öğrencilerle buluştu. İş önlüğünü giyip eldivenlerini takarak maske üretim atölyesine giren Bakan Selçuk, meslek liseleri tarafından üretilen maske makinesini dikim aşamasından ambalajlama aşamasına kadar tüm detaylarıyla deneyimleyerek üretim çalışmaları hakkında sohbet ederek bilgi aldı. 
 
Tarihi lisenin çok amaçlı salonu ise adeta bir fuar alanı gibiydi. İstanbul'daki meslek liseleri tarafından geliştirilen solunum cihazları, dezenfektan robotları, tıbbi destek, medikal ve hijyen ürünlerinden oluşan standlar meslek liselerindeki büyük dönüşümü gözler önüne seriyordu. Bakan Selçuk, standları tek tek inceleyerek ürünlerin ar-ge ve üretim aşamasında ter döken öğretmen, usta öğreticilerden bilgi alıp başarılar diledi. 
 
50 milyon maske, 6 milyon litre yüzey dezenfektanı 
 
Meslek lisesi öğretmenleriyle sohbetinin ardından değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, "Bugün burada büyük bir mutluluk içerisinde arkadaşlarımızla üretimi paylaştık. Yani ben bile üretime katkıda bulunmaya çalıştım. Eldivenlerimi taktım, önlüğümü giydim ve maske üretiminde bir katkı sağlamaya çalıştım." dedi. 
 
Maske, dezenfeksiyon ve günlük temizlik için ihtiyaç duyulan malzemelerin temini noktasında, meslek liselerinin üretim altyapısının yeterli düzeyde olduğuna dikkat çeken Bakan Selçuk, "Biliyorsunuz salgın sürecinin başından beri meslek liselerimiz, bilim sanat merkezlerimiz ile halk eğitimi merkezlerimiz toplumumuzun ihtiyacı olan maske, dezenfektan ve diğer alanlarda çok yüksek kalitede üretimler yaptı.  Özellikle koruyucu maske üretimi 48 ilde 139 okulumuzda gelen talepler doğrultusunda üretim devam ediyor. Bugüne kadar 50 milyon maske, 1 milyon yüz koruyucu siperlik, 1 milyon tek kullanımlık önlük/tulum, 6 milyon litre yüzey dezenfektanı, 600 bin litre el dezenfektanı ve 25 bin litre kolonya üretildi." bilgisini paylaştı. 
 
Son iki yılda mesleki ve teknik eğitimde bir başarı hikâyesi yazıldığını belirten Selçuk, "Yüz yüze eğitime hazırlandığımız şu günlerde meslek liselerimiz, okullarımızın koruyucu hijyen ürünleri ve dezenfektan ihtiyaçlarını kendi üretim potansiyeliyle karşılayabilecek imkâna fazlasıyla sahip, gurur duydum." ifadelerini kullandı. 
 
Bakan Selçuk, "Bu süreçte emeği geçen bütün yönetici arkadaşlarıma öğretmenlerime, öğrencilerime hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü çok büyük bir seferberlikle toplumumuza destek olduk. Zor zamanlarda milletimizin yanında olduk. Dolayısıyla buradaki ortamı görmek beni gerçekten çok mutlu etti. Artık öyle bir noktaya geldik ki bu üretimleri katlayarak götürebilmek kapasitemiz de var."

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/meslek-liseleri-okullardaki-yuz-yuze-egitim-hazirliklari-icin-calisiyor/haber/21620/tr


YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 382110
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.