/ DÜNYA

Büyülü ve romantik efsane tadında geziler

17 Şubat 2020

Eltz Şatosu / Almanya



Almanya masallardan çıkmış gibi görünen birçok şatoyla dolu, bunların en etkileyicilerinden biri de 12. yüzyıldan beri aynı aileye ait olması ve o günden bugüne hiç zarar görmemesi gibi nadir rastlanan özellikleriyle Eltz Şatosu. Bu muhteşem güzellikteki Orta Çağ şatosunu Nisan ile Ekim ayları arasında ziyaret edebilir ve altın, gümüş, porselen ve zırh koleksiyonlarını yakından görebilirsiniz.

Orcus Mouth, Bomarzo Bahçeleri / İtalya



İtalya’nın Viterbo yöresinde, 16. yüzyılda inşa edilen bu gizemli bahçe birçok yapı ve heykelle dolu, ama bunların en ürkütücüsü “Orcus” adlı yaratığı temsil eden ve gizli bir geçidin kapısı gibi görünen heykel. Orcus, Roman mitolojisinde yeraltı tanrılarından biri olarak geçiyor ve daha da ilginci Yüzüklerin Efendisi’ndeki ork’ların da ilham kaynağı.

Bomarzo Bahçeleri, uzun yıllar boyunca terk edilmiş bir biçimde ziyaretçilerini bekledi, günün birinde Salvador Dali burada bir kısa film çekmeye karar verdi ve böylece burası yeniden halka açılmış oldu.

Dark Hedges / İrlanda



Masallarda karşımıza çıkan sihirli ormanları aratmayan ürkütücü bir güzelliğe sahip Dark Hedges’de yolun iki tarafından birbirine uzanan dallarıyla ağaçlar, sanki bir büyücünün sihirli değneğiyle canlanmışa benziyor. Game of Thrones dizisinin bazı sahnelerinde de yer alan Dark Hedges’ın hakkındaki yerel efsanelerden birine göre ‘Gri Leydi’nin hayaleti burayı gün doğumunda ziyaret ediyor.

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 144027
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.