/ EĞİTİM

Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencileri İçin Türk Kızılayı İş Birliğinde Materyal Desteği

17 Mart 2021

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile birlikte yatılı bölge ortaokulu öğrencileri için başlatılan destekleme çalışmaları kapsamında öğrencilerle buluştu. Selçuk, yatılı bölge okullarının adalet kavramı konusunda en hassas oldukları kurumların başında geldiğinin altını çizerek "Çocuklarımızın elinden tutmak, onların yolunu aydınlatmak bizim en öncelikli vazifelerimiz arasında." diye konuştu. Yaklaşık 100 bin öğrencinin her bir ihtiyacının en iyi şekilde giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Selçuk, bugün 286 yatılı okulunda hizmetlerine devam edeceklerini bildirdi. 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Şereflikoçhisar Şehit Figen Gündüz Yatılı Bölge Ortaokulunda, Türk Kızılayı ile düzenlenen Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerine yönelik destekleme çalışmalarının başlangıç faaliyetine katıldı.
 
Bakan Selçuk, 2023 vizyon belgesinde "fırsat adaleti" kavramını ısrarla vurguladıklarını, "fırsat eşitliği" yerine "fırsat adaleti" dediklerini belirterek adalet kavramının her şeyi yerli yerince değerlendirmeyi ve gereken tedbiri almayı içerdiğini söyledi. Selçuk, "Yatılı bölge okullarımız, adalet kavramı konusunda en hassas olduğumuz kurumların başında geliyor." diye konuştu.
 
Bütün çocuklara fırsat eşitliği sağlamak istediklerini dile getiren Selçuk, konuşmasına şöyle devam etti:  "Çocuklarımızın elinden tutmak, onların yolunu aydınlatmak bizim en öncelikli vazifelerimiz arasında. Buradan başarı hikâyeleri çıkacak ki bu toprakların başarı hikâyeleri biriksin. Buradan memleketimizin geleceği için parlak başarılar ortaya çıkacak ki bizim ülke olarak geleceğimiz aydınlansın. İşte bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığı olarak yatılı bölge okullarındaki bütün çocuklarımıza 25 GB internet paketi olan tablet dağıtıyoruz. Bu büyük ölçüde tamamlandı. Bu çalışmayı tamamlayıcı bir unsur olarak da ikinci bir husustan söz ediyoruz, bugün Kızılay ile beraber bu çocuklarımıza kırtasiye setlerinin temini ve çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bir çalışmayla karşı karşıyayız."
 
Ziya Selçuk, "Bugün 286 yatılı bölge okulumuzda hizmetlerimize devam ediyoruz. Yaklaşık 100 bin civarında öğrencimiz var ve her bir öğrencimizin ihtiyaçlarının en iyi şekilde giderilmesi için çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.
 
Öğrencilerin yatılı okulda okumaktan kaynaklı başka ihtiyaçları da bulunduğunu, bunların temini için çeşitli kurum ve kuruluşlarla da irtibat hâlinde olduklarını ifade eden Bakan Selçuk, bu kapsamda başta Kızılay olmak üzere pek çok kurumla iş birliği yaptıklarını aktardı. 
 
Bakan Selçuk, eğitim kurumlarına verdiği destekten dolayı Türk Kızılayı'na teşekkür ederek konuşmaların tamamlamasının ardından Genel Başkan Kerem Kınık ile birlikte sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/yatili-bolge-ortaokulu-ogrencileri-icin-turk-kizilayi-is-birliginde-materyal-destegi/haber/22800/tr




YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 645612
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.