/ EKONOMİ

Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programı 23-26 Mart'ta yapılacak

21 Mart 2021

Pandemi döneminde tüm dünyada uygulanan seyahat kısıtlamaları ve alınan sağlık önlemleri neticesinde Genel Ticaret Heyeti Programlarının fiziksel olarak gerçekleştirilememesi karşısında; Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan'ın öncülüğünde Ticaret Bakanlığı bünyesinde Sanal Genel Ticaret Heyeti programları hayata geçirilmiştir. Bu şekilde, teknolojinin imkânlarından faydalanılarak dijital ortama taşınan Genel Ticaret Heyetleri, ihracatçılarımızı potansiyel alıcılarla bir araya getiren en önemli mekanizmalardan biri olma özelliğini devam ettirmektedir.
 
2020 yılı Mayıs ayından günümüze kadar Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda 16 Sanal Genel Ticaret Heyeti programı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu heyet programlarında toplam 332 üretici/ihracatçı firmamızın 1.056 yabancı ithalatçı firma ile 2.367 ikili iş görüşmesi yapması sağlanmıştır. 
 
15-26 Mart 2021 tarihleri arasında düzenlenmekte olan Hindistan Sanal Genel Ticaret Heyeti programının ardından 23-26 Mart 2021 tarihlerinde Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programı gerçekleştirilecektir.
 
Program kapsamında ilk olarak Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yetkilileri, ülkemizin Sofya ve Bükreş Büyükelçileri ile Ticaret Müşavirleri/Ataşeleri ve ihracatçı firmalarımızın katılımıyla bir video konferans görüşmesi yapılacak, ardından yine sanal ortamda ikili firma görüşmeleri gerçekleştirilecektir.
 
Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programına inşaat malzemeleri, demir ve demir dışı metaller, iklimlendirme, kimya, hazır giyim, tekstil ve hazır giyim yan sanayileri sektörlerinde faaliyet gösteren 15 firma katılım sağlayacaktır.
 
Türkiye’nin iki önemli komşusu ve Avrupa Birliği üyesi olan Romanya ve Bulgaristan; Türkiye’nin Avrupa'daki en önemli ticaret ortakları arasındadır. Türkiye’nin Romanya ile arasındaki ticaret hacmi 2020 yılında 6,6 milyar dolar, Bulgaristan ile arasındaki ticaret hacmi 4,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu heyet programının Türkiye’nin Romanya ve Bulgaristan ile ticaretine katkı sağlaması beklenmektedir.
 
Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programın ardından, 19-23 Nisan 2021 tarihlerinde Latin Amerika (Arjantin, Şili, Uruguay, Paraguay) Sanal Genel Ticaret Heyeti programının düzenlenmesi planlanmaktadır. Ticaret Bakanlığı tarafından Türk firmaları için potansiyel arz eden hedef ülkelere yönelik olarak sanal ortamlarda gerçekleştirilen faaliyetlere ara vermeden devam edilecektir.
 
Kaynak:https://ticaret.gov.tr/haberler/romanya-bulgaristan-sanal-genel-ticaret-heyeti-programi-23-26-martta-yapilacak

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 164627
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.