/ EKONOMİ

Selçuk, “Normalleşen Dünya için Beceriler Stratejisi” Başlıklı OECD Beceriler Zirvesi’nin Üçüncüsüne Katıldı

10 Ekim 2020

Slovenya Başbakanı Janez Janša’nın açılış konuşması ile başlayan zirve, otuzdan fazla ülkeden eğitim, istihdam, ekonomi ve teknolojiden sorumlu Bakanlar ile Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi, OECD ve UNESCO gibi uluslararası kuruluşların üst düzey yetkililerini bir araya getirdi.

Zirvede, Kovid-19 salgını sonucu ortaya çıkan krizden çıkışta beceri geliştirme ve hayat boyu öğrenme stratejilerinin rolü ile gelecekte bu stratejilerin ne yönde değişim göstereceği tartışıldı.

Ülkelerin ulusal tecrübelerini ve Kovid-19 sonrası dönem için öngörülerini paylaştığı Beceriler Zirvesi’nin kapanış oturumunda, OECD üyesi ülkelerden Bakanlar katılımcılara hitap etti.

Oturumda bir konuşma gerçekleştiren Bakan Selçuk, Türkiye’de işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan becerilerin edinilmesine yönelik sunulan kamu hizmetleri hakkında bilgi verdi. Ulusal mesleki yeterlilikler çerçevesi ve meslek standartları hakkında değerlendirmede bulunan Selçuk, Türkiye’nin hayat boyu öğrenme alanında attığı adımları da anlattı.

İşgücü piyasalarında ihtiyaç duyulan becerilerin ele alındığı, ülkelerin tecrübe ve görüşlerini paylaştığı Beceriler Zirvesi, OECD tarafından 2016 yılından bu yana düzenleniyor. İlki Norveç’te düzenlenen Beceriler Zirvesi’nin ikincisi 2018 yılında Portekiz’de gerçekleştirilmişti.

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/bakan-selcuk-normallesen-dunya-icin-beceriler-stratejisi-baslikli-oecd-beceriler-zirvesi-nin-ucuncusune-katildi/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 905501
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.