/ EĞİTİM

Selçuk:9 ilçedeki 61 tesisin açılışını gerçekleştirdi

23 Nisan 2021

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mardin'de Yapımı Tamamlanan Eğitim Tesislerinin açılışını gerçekleştirdi.  9 ilçedeki 61 tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Selçuk,  "Okulların tamamının teknoloji imkânları ile buluşması; temiz, ferah ortamlar olması 61 okulumuzun açılışından da anlaşılacağı gibi gerçekten çok önemli. Öğrenci sayımızdaki artışla okul sayısındaki artışı kıyasladığımızda elbette daha iyi bir yerdeyiz. Ama ödevlerimiz var, daha çok çalışmamız lazım." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aziz Sancar Bilim Sanat Merkezinde düzenlenen Yapımı Tamamlanan Eğitim Tesislerinin Açılışını gerçekleştirdi. Törende Bakan Selçuk'a, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ve Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu da eşlik etti.
 
Selçuk törende yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi çerçevesinde Türkiye'de eğitim sisteminin dünya eğitim sistemleri ile yarışması ve ileri noktalara taşınması için her türlü yolu ortaya koyup gereğini yapmakla meşgul olduklarını söyledi.
 
Bunun için yoğun bir çaba harcadıklarını belirten Selçuk, Mardin'in binlerce yıllık tarihî mirasına hak ettiği değeri verecek şekilde eğitim yatırımlarının çok daha yukarıya taşınmasının, vazifelerinin başında geldiğini ifade etti. 
 
Selçuk, 9 ilçedeki 61 tesisin açılışını gerçekleştireceklerini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu açılış için Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezinin bahçesinde bu ismin altında birleşmek ve burada bilimin yolculuğuna hep beraber hazırlanıyor olmak, çocuklarımızın çok daha güzel imkânlarda, ortamlarda bulunması için fırsatlar oluşturmak çok önemli.  Prof. Dr. Aziz Sancar adına bir bilim merkezi kurulması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın da bir talimatı olmuştur. Bunun da hayata geçmiş olması bizi ayrıca mutlu ediyor ve Mardin'deki BİLSEM öğrencilerimize çok daha kaliteli eğitim vermek için yeni fırsatlarımız oldu. Ben şimdiden emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum."Bu merkezlerin özel yetenekli çocukların çok daha ileri çalışmalar yapması için güzel ortamlar hazırladığını dile getiren Selçuk, bugün 4. Bilim ve Sanat Merkezini (BİLSEM) de kentte açmış olduklarını aktardı.
 
"Çok sayıda projeyi eş zamanlı yürütüyoruz"
 
Bakan Selçuk, törendeki konuşmasına şöyle devam etti:  "Okulların tamamının teknoloji imkânları ile buluşması; temiz, ferah ortamlar olması 61 okulumuzun açılışından da anlaşılacağı gibi gerçekten çok önemli. Öğrenci sayımızdaki artışla okul sayısındaki artışı kıyasladığımızda elbette daha iyi bir yerdeyiz. Ama ödevlerimiz var daha çok çalışmamız lazım ve Mardin'e de özel çalışmamız lazım. Çünkü buranın gerçekten nüfus hareketliliği, buradaki ihtiyaçlar noktasında bazı özel gayretlere ihtiyaç duyuyor. Mardin'de, Suriye'deki iç savaşın oluşturduğu göç dalgasından dolayı da bazı problemler elbette var, bunun farkındayız. 9 bin 813 Suriyeli ve yabancı uyruklu öğrencimiz çeşitli okullarda şu anda öğrenimlerine devam ediyorlar."Bu öğrencilere Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında destek verdiklerini belirten Selçuk, Suriyeli çocukların eğitiminin nitelikli bir şekilde sürmesine gayret ettiklerini kaydetti.
 
Selçuk, uyum sınıfları Türkçe dil sınıfları, rehber öğretmenler ile yapılan psiko-sosyal destek çalışmalarının PIKTES kapsamında Mardin'de yaptıkları çalışmaların başında yer aldığını ifade ederek "Burada Robotik Kodlama Merkezleri ve EBA Destek Noktaları, Mobil Gezici Araçları, Anadolu Masal Evi, 1000 Meslek Lisesi kapsamında, 12 Meslek Lisesine Katkı ve Genç İstihdam Projesi gibi çok sayıda projeyi de eş zamanlı yürütüyoruz. Bugün hizmete sunduğumuz okul binalarımızda bu hizmetlerimizin yolunun daha açık olmasını diliyorum." diye konuştu.
 
"Hayırseverlerimizin yaptığı işin değerinin kat kat farkındayız"
 
Türkiye'de hayırsever vatandaşların olduğuna hizmete açtıkları ve açacakları binaların bir kısmını onların sayesinde yaptırdıklarına işaret eden Selçuk, "Kendilerine özel bir paragraf açmak istiyorum. Çünkü herkesin elbette maddi imkânları olabilir ama herkese hayır yapmak kısmet olmaz. Dolayısıyla hayırseverlerimizin bu yaptığı işin değerinin kat kat farkındayız ve kendilerine müteşekkiriz. Çünkü hayırseverlik müessesesi toplumumuzun merhemi, dayanışması, birlik ve beraberliği olarak ayrı bir önem taşıyor. Elbette biz okullar yapıyoruz ama hayırseverlerimizle el ele tutuştuğumuzda çok daha başka bir mana ortaya çıkmış oluyor." ifadelerini kullandı.
 
"Bunlar çocukların geleceğe umutla bakmasının anahtarları"
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Bakan Selçuk, 23 Nisan Haftası boyunca ve sonraki günlerde de çocuklarla bir arada olacaklarını vurgulayarak çocukların 23 Nisan'ın coşkusunu gönülden hissetmesini çok önemsediklerini, hep birlikte bayrak asmalarını, birlikte İstiklal Marşı'nı söylemelerini, evlerinin camlarını süslemelerini beklediklerini söyledi. 
Bu neşe içerisinde 23 Nisan'ın büyük coşkuyla kutlanmasını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Selçuk, "Burada büyük eserler var. Bunlardan çok daha fazlasını hep beraber yapacağız. Bu da burada bizim sözümüz olsun. Bu açılışlar neticesinde bu eserlerde emeği geçen herkese ama herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bunlar çocukların yüzünün gülümsemesinin anahtarları, bunlar çocukların geleceğe umutla bakmasının anahtarları. O yüzden de çok ayrı bir değere sahip." dedi.
 
Mardin'in 9 ilçesine sinevizyon ile bağlanarak kazandırılan yatırım ile ilgili kaymakamlar ve millî eğitim müdürleri ile görüşerek yapılan yatırımların hayırlı olmasını dileyen Bakan Selçuk,  kente kazandırılan 61 eğitim yatırımının açılışını gerçekleştirdi.
 
İl Valisi'ne, milletvekillerine ve kentteki kurumlara sürdürülebilir gelişme konusunda gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür eden Selçuk, yatırımların hayırlı olmasını diledi.
 
 
Ziya Öğretmen, Mardin'de Meslektaşları ve Öğrencileriyle Buluştu

Temaslarda bulunmak amacıyla Mardin'de bulunan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
 
Bakan Selçuk'a Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ve Mardin Valisi Mahmut Demirtaş da eşlik etti.  
 
Okulu gezerek son sınıf öğrencilerinin proje ve çalışmalarını izleyen Selçuk, çocuklarla ebru yaparak çocukların söylediği Türkçe ve İngilizce şarkıları dinledi.
 
Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim Tarihi Müzesi Mardin Anadolu Masal Evi'nin açılışını yapan Bakan Selçuk, açılışın ardından Mardin Olgunlaşma Enstitüsünü de ziyaret etti.  
 
Selçuk, burada öğretmen ve usta öğreticilerin çalışmalarını da incelemesinin ardından 
"Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında öğretmenlere hitap etti.
Selçuk, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırlanan "Gazetecik" isimli gazeteleri de öğrencilere dağıttı.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/mardinde-9-ilcede-61-tesisinin-acilisini-gerceklestirdik/haber/23072/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 921538
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.