/ TEKNOLOJİ

Google Oyun Ve Uygulama Akademisi Açıldı

23 Eylül 2021

Google Türkiye, 2 bin gence teknoloji alanında kariyer yapma fırsatı sunacak. Teknolojiye meraklı gençlerin yararlanması amacıyla kurgulanan Google Oyun ve Uygulama Akademisi için imzalar atıldı. Türkiye’nin uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’teki imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı. Akademi ile 2 bin gencin ücretsiz eğitim alacağını kaydeden Bakan Varank, "Geleceğin oyun yazılımcıları, uygulama geliştiricileri bu akademiden mezun olacak" dedi.

 

Google Türkiye, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi iş birliğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığının destekleriyle hayata geçen "Google Oyun ve Uygulama Akademisi" için TEKNOFEST'te imza töreni düzenlendi.

 

Bakan Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın da katıldığı törende, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, Google Türkiye Ülke Müdürü Mehmet Keteloğlu ve Türkiye Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra protokolü imza altına aldı.

 

400 SAAT EĞİTİM

Törende bir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, geleceğin trendleri açısından önemli bir imza töreni düzenlendiğini belirterek, "Bu imzalar sayesinde Google, Türkiye'de oyun ve uygulama geliştirmeye meraklı gençlerimize eğitimler verecek. 2 bin gencimiz ücretsiz ve 400 saate varan eğitimler alabilecek." dedi.

 

MENTÖRLÜK HİZMETİ

Bakan Varank, eğitimlere katılan gençlerin, Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezinden nasıl kendi şirketlerini kurabileceklerine ilişkin mentorlük hizmeti de alabileceğini söyleyerek böylelikle yatırımcılarla da buluşabileceklerini kaydetti.

 

GENÇLERE KAYIT ÇAĞRISI

Özellikle uygulama geliştirmeye meraklı gençlerin programa kayıt yaptırmalarını isteyen Varank, “Geleceğin oyun yazılımcıları, uygulama geliştiricileri bu akademiden mezun olacak, inşallah vakıflarımızla birlikte de kendi girişimlerini kuracaklar." dedi.

 

YAPAY ZEKA STRATEJİSİ

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Yapay Zeka Stratejisini açıkladıklarını hatırlatarak 2021-2025 yıllarını kapsayan bu süreçte 50 bin yapay zeka uzmanı istihdam etmeyi planlıyoruz. Google Oyun ve Uygulama Akademisi’nin Yapay Zeka teknolojilerinin kullanımı açısından da bize çok büyük bir destek sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

 

DECACORNLAR LİGİ

Google Türkiye Ülke Müdürü Mehmet Keteloğlu, akademi ile beraber Türkiye’nin ilk unicorn’unu çıkaran oyun sektöründe yakalanan ivmeyi geniş kitlelere yaymak istediklerini belirterek “Bir yandan da Türkiye'yi decacornlar ligine sokma hedefleri doğrultusunda nitelikli iş gücünü geliştirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

 

UNİCORNLAR AKADEMİDEN ÇIKACAK

Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, akademinin ortaya çıkaracağı değere çok önem verdiklerini anlatarak “Eğitimler ile birlikte göreceğiz ki, önümüzdeki yıllarda ülkemizden çıkacak unicornlar akademi mezunlarından olacak.” dedi.

 

TOPLUMSAL DİP DALGA

T3 Girişim Merkezi Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gürbüz, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi’nden bahseterek “Ülkemizde teknolojinin ve girişimciliğin önünü açmaya yönelik en önemli çabalarımızdan biri de TEKNOFEST. Bu organizasyon kapsamında teknoloji geliştiren öğrencilerin ve girişimcilerimizin bu alanın starları olarak konumlanmalarını sağlıyor, toplumsal bir dip dalga gerçekleştirilmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

SEKTÖRE ÖZEL NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ

Akademi, teknoloji sektörüne özel nitelikli iş gücü yetiştirilmesini ve Türkiye’nin dijital oyun ve uygulama ekosisteminin gelişmesini amaçlıyor.

 

UZUN SOLUKLU EĞİTİM

Kapsamlı bir yetkinlik kazandırma programı niteliğindeki akademi, bütünlüklü ve uzun soluklu bir eğitim sürecini içeriyor. Online olarak erişilebilen eğitimler ve kariyer programları sayesinde bursiyerlere Türkiye’nin her yerinden ve her zaman katılarak öğrenmeye devam fırsatı sağlanıyor.

 

7 AYLIK ÜCRETSİZ EĞİTİM

Akademide ücretsiz olacak eğitimlere 18-29 yaş aralığındaki gençler başvurabilecek. 7 ay süren eğitimlerde katılımcılara, oyun ve uygulama yazılımı alanında dersler verilecek.

 

TEKNİK VE İŞLETME EĞİTİMLERİ

Bursiyerlere teknoloji sektöründe ihtiyaç duyacakları ve kendi kariyerlerini oluşturacak becerileri kazandırmaya yönelik teknik (Flutter Uygulama Geliştirme, Unity Oyun Geliştirme) ve işletme (Teknoloji Girişimciliği, Hukuk, Finans, İnsan Kaynakları) alanındaki kariyer odaklı eğitimler verilecek.

 

SERTİFİKA İMKANI

Eğitim alan gençlere yetkinliği uluslararası olarak kabul gören ve ilk kez Türkçe olarak sunulacak Coursera’da yer alan Google Proje Yönetimi Programı’ndan sertifika sahibi olma fırsatı sunulacak.

 

SAN FRANCİSCO SÜRPRİZİ

Akademinin ilk yılında en az yarısı kadın olma şartıyla 2 bin mezun hedefleniyor. Akademi öğrencileri eğitimleri sırasında sektörün önde gelen oyuncuları ile bir araya gelecek. Sektöre Özel Buluşmalar, Kariyer Etkinlikleri, İlham Buluşmaları ve Sosyal Beceri Eğitimleri gibi etkinliklere katılacak. Mezuniyet Hackathlonu’nda yarışıp kazananlar, start-up ekosisteminin kalbinin attığı San Francisco'ya düzenlenen geziye katılacak.

 

Şartları sağlayan gençler, Google Oyun ve Uygulama Akademisi’ne https://oyunveuygulamaakademisi.com/ adresinden başvuru yapabilecek.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/google-oyun-ve-uygulama-akademisi-acildi

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 232816
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.