/ EĞİTİM

Meslek Liseleri Bu Yıl 1 Milyar Lira Üretim Geliri Hedefliyor

16 Mart 2021

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer: "3 bin 574 mesleki teknik eğitim okulunun üretim kapasitesini arttıracağız. Meslek liselerinin bu yıl üretimden elde edeceği gelir hedefi 1 milyar lira. Amacımız sadece üretim yapmak değil, aynı zamanda öğrencilerimizin uygulama becerilerini de arttırmak." diye konuştu.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek burada yürütülen çalışma ve projeleri inceledi.
 
Açıklamada bulunan Özer, meslek liselerinin sektörle iş birliği içerisinde olduğunu ve üretim kapasitelerinin de arttığını ifade ederek meslek liselerinin bu yıl üretimden elde ettiği gelir hedefinin 1 milyar lira olduğunu bildirdi.
 
Meslek liselerinin sadece iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu elemanı yetiştirmekle kalmadığını ifade eden Özer, liselerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde de önemli performans gösterdiğini dile getirdi.
 
Özer, meslek liselerinin 2018 yılında döner sermaye kapsamındaki üretimden elde edilen gelirinin 248 milyon lira olduğunu anımsatarak konuşmasına şöyle devam etti: "Kovid-19'a rağmen bu rakam 2020 yılında 503 milyona çıktı, 2021 yılındaki hedefimiz 1 milyar lira. 3 bin 574 mesleki teknik eğitim okulunun üretim kapasitesini arttıracağız. Buradaki amacımız sadece üretim yapmak değil, aynı zamanda öğrencilerimizin uygulama becerilerini arttırmak. Eğitim, öğretim ve istihdam çevrimini güçlendirmek." 
 
Konuşmasının ardından okulda üretim yapan öğrencilerle bir süre sohbet eden Özer'e, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İl Millî Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İlçe Millî Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ile İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım eşlik etti.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/meslek-liseleri-bu-yil-1-milyar-lira-uretim-geliri-hedefliyor/haber/22787/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 723540
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.