/ GÜNDEM

Kadın Konukevlerinin İhtisaslaşması Çalışmalarına Devam Ediliyor

09 Kasım 2020

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadın Konukevi ve ŞÖNİM Hizmet Standartları Rehberi ile Kadın konukevleri Öz Değerlendirme Rehberine yönelik eğitimlere başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 3.Ulusal Eylem Planı (2016-2020) hedefleri doğrultusunda farklı ihtiyaç gruplarına bir arada hizmet sunan kadın konukevlerinin daha etkin ve verimli hizmet sunumunu sağlamak üzere kadın konukevlerinin ihtisaslaşması çalışmalarını sürdürüyor.

4 Konukevi İhtisaslaştırıldı

2020 yılı içerisinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de can güvenliği riski bulunan mağdur kadınlara yönelik 3 adet kadın konukevi ile Ankara’da 1 adet özel ihtiyacı bulunanlara yönelik kadın konukevi ihtisas kuruluşa dönüştürüldü.

Rehberler; Fiziksel, Yönetsel ve Mesleki Standartları İçeriyor

İhtisaslaşma çalışmaları kapsamında geliştirilen “Kadın Konukevi ve ŞÖNİM Hizmet Standartları Rehberi” ile “Kadın konukevleri Öz Değerlendirme Rehberinin” 81 ildeki tüm kuruluşlarda uygulanmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor. Söz konusu rehberler, hizmet modellerine göre yapılandırılan fiziksel, yönetsel ve mesleki standartları içeriyor.

UZEM ile Sanal Sınıflarda Personele Bilgilendirmeler Yapıldı

Kadın Konukevi ve ŞÖNİM Hizmet Standartları ile Kadın Konukevleri Öz Değerlendirme Rehberlerine yönelik eğitimler de gerçekleştirildi. Yürütülen çalışmalar kapsamında Uzaktan Eğitim Modülü (UZEM) aracılığı ile oluşturulan sanal sınıflarda toplam 120 oturumda kuruluş idarecisi ve meslek elemanlarının hizmet standartları ve öz değerlendirmeye yönelik bilgilendirilmeleri yapıldı, uygulamada görülen aksaklıklara yönelik eğitimler verildi.

Bilgilendirme ve Rehberlik Çalışmaları Uzaktan Eğitimlerle Devam Edecek

Kadın Konukevi ve ŞÖNİM Hizmet Standartları ile Kadın Konukevleri Öz Değerlendirme Rehberleriyle ilgili bilgilendirme ve rehberlik çalışmalarına önümüzdeki günlerde de uzaktan eğitimlerle devam edilecek. Ayrıca, tüm kadın konukevlerinde öz değerlendirme rehberleri kapsamında iç değerlendirme uygulamasının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/kadin-konukevlerinin-ihtisaslasmasi-calismalarina-devam-ediliyor/


YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 63918
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.