/ EĞİTİM

Üniversite Sınavına Hazırlanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz!

30 Ocak 2020

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin sınav motivasyonunu arttıracak bazı önerilerimiz olacak.

-Öncelikle sabırlı olun. Hayalinizi gerçekleştirmek için fedakarlıkta bulunmanız gerektiğini unutmayın. Her sonuç tercihlerin eseridir.

- Yapabileceğinizin en iyisini yapmayı hedefleyin.Herkesin her yerde aynı başarıyı göstermesi mümkün değildir.Önemli olan, elinizden gelenin en iyisini yapmanızdır.

- Bu kadar yapabiliyorum diyerek pes etmek yerine her gün daha iyisini hedefleyin.

- İlk günler yorulup; zorlanabilirsiniz. Ancak birkaç gün sonra bu zorluğu aştığınızı, hatta üzerine eklediğinizi görürsünüz.

- Hedefinizi iyi belirleyin. Seçeceğiniz meslek hakkında bilgi edinin.Her gün birkaç dakika, birkaç soru arttırarak ilerleyin.

- Kendinizi motive ederseniz daha başarılı olursunuz. Başarılı oldukça motivasyonunuz ve çalışma isteğiniz artar.

- Çalışma planınızı büyük değil; küçük parçalara bölün. Eksiğinizi düşünüp kendinizi korkutmayın.Eksikler giderildikçe motivasyonunuz artacaktır.

- Zor konular bilgi eksikliği ile birleştiğinde kendinizi başarısız hissetmenize neden olur.Bunu engellemek için küçük parçalara ayrılmış çalışma planları oluşturun.

-  Başkalarının ne kadar çalıştığına takılmayın. Kaygılıyken insanın dikkati, kaygılı olduğu alana odaklanır. Az kaygı insanı diri tutar ama fazlası yapabileceklerinizi bile yapamamanıza yol açar.

- Ders çalışmak konusundaki engelleriniz mevcutsa öncelik olarak; onları belirleyin ve ortadan kaldırın.Örneğin; sosyal medya, arkadaşlar ya da İnternet oyunları gibi...Bunlara çok vakit ayırıyorsanız bunları sınırlandırın.

- Sadece iyi yaptığınız konulara yönelerek; zorlandığınız diğer konu ya da dersleri görmezden gelmeyin. Örneğin sadece sözel yapıp hiç yapamadığınız matematiği geriye atmayın. Ona da vakit ayırın. 

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 304492
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.