YEMEK TARİFLERİ / SÜTLÜ TATLILAR

Güllaç Tarifi

02 Mayıs 2020

Ramazan tatlısı denince akla ilk gelen tatlı güllaç'tır. Bol sütle hazırlayacağınız geleneksel güllaç tatlınızı nar taneleri ve mevsim meyveleri, ceviz veya antep fıstıkları ile süsleyebilirsiniz.

Güllaç İçin Malzemeler

1,5 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
File badem
Toz antep fıstığı
Nar taneleri

Güllaç Nasıl Hazırlanır

Süt, toz şeker ve vanilya karışımını bir tencereye alın ve kaynatın. Yuvarlak bir fırın tepsisine ya da borcama güllaç yapraklarını birer birer parçalayın. Her yaprak sırasında bir kepçe yardımıyla sütlü şerbetinizden dökün. Ayrıca her kat için sırasıyla file badem ve file Antep fıstığı kullanın. 10 yaprağı da bu şekilde ıslattıktan sonra kalan sütü tatlınızın üzerine gezdirin. Görünüşü itibariyle hazırlığı her ne kadar kolay gibi görünse de bazı püf noktalarını atlamamak gerekir. Örneğin; güllacın sütünü az koyarsanız kuru olur ve beklenen lezzeti vermez. Sütü çok koyarsanız da güllaç yaprakları erir ve tatlıyı yemek zorlaşır. Tatlının kuru olmaması için yufkaların kenarlarından süt taşması, erimemesi içinse; sütün yufkaların üzerine geçmemesi gerekir.

Tatlınızı bitirdikten sonra ılınmasını bekleyin.Daha sonra en az 1 saat buzdolabında soğutun. Güllacınızı ceviz, toz badem, nar taneleri veya mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 472744
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.