/ GÜNDEM

Çocuk Bahçeleri Kampanyası ile Her Çocuğun Kendine Ait Bir Ağacı Oldu

21 Şubat 2021

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, koruma ve bakım altındaki çocuklara çevre bilincini kazandırmak ve orman sevgisini aşılamak için 2019 yılında başlattığı Çocuk Bahçesi Kampanyası ile bugüne kadar çocuklar tarafından 31 bin fidan toprakla buluştu.

Çocuk Bahçesi isimli ağaç dikme kampanyası ile koruma ve bakım altındaki çocuklarda ağaçların ve çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen Bakanlık, Türkiye’nin dört bir yanına fidan dikimini sürdürüyor.

Her ilin iklim ve toprak koşullarına uygun olarak seçilen fidanlar çocuklar tarafından dikiliyor. Aşılamadan budamaya kadar tüm işlemlerle bizzat ilgilenme imkânı bulabilen çocuklar, böylelikle toprakla daha yakın temas kurarak, bir fidanın gelişimine de şahitlik etmiş oluyor.

Murat: “Doğaya Benden Bir Armağan Sunmak Bana Gurur Verdi”

Sinop Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde (ÇEKOM) kalan 15 yaşındaki Murat, doğayla iç içe olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Toprağa kendi ellerimle bir fidan dikmek, bana yaşamı hatırlattı, yeniden doğuşu hatırlattı. Doğaya benden bir armağan sunmak bana gurur verdi” dedi. Kırıkkale ÇEKOM’da kalan 16 yaşındaki Bilge de, “Fidanımı dikmeye giderken çok heyecanlandım. Bu insanlık ve benim için büyük bir armağandı. Herkes bir tane fidan dikip doğaya katkıda bulunmalı” diye konuştu.

Koronavirüs tedbirleriyle tüm illerde yürütülen kampanya ile 2019 yılından bu yana 31 bin fidan dikildi. Kampanya, kuruluşlarda korunma ve bakım altında bulunan çocuklar, koruyucu aile yanında bulunan çocuklar ve koruyucu aileleri, sosyal ve ekonomik destek hizmeti kapsamında desteklenen çocuklar, İl Çocuk Hakları Komite Üyeleri, Okul Destek Programından yararlanan çocuklar, Çocuklar Güvende Programı ve Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birimi ile tespit edilen çocuklar,  kuruluş bakımından ayrılanlar ve aileleri ile birlikte toplam 1 milyon fidanın toprakla buluşması hedefleniyor.

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/cocuk-bahceleri-kampanyasi-ile-her-cocugun-kendine-ait-bir-agaci-oldu/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 909796
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.