/ TEKNOLOJİ

WhatsApp Dark Mode (karanlık mod) özelliği nedir? Ne işe yarar?

04 Mart 2020

WhatsApp’a yeni gelen güncelleme ile kullanıcılar artık; karanlık ortamda daha rahat bir kullanım imkanı bulacak.

Önceden YouTube üzerinde de bu mod kullanılmaktaydı. Giriş yapmış olduğunuz alandan gece modunu aktifleştirdiğinizde arka planın dark modunda yani karanlık modda olduğunu fark etmişsinizdir. Bu bazı kullanıcıların hoşuna gitmiş ve geri bildirimi oldukça pozitif olmuştur. Şimdilerde ise aynı durumun whatsapp için olanı beklenilmektedir.

Peki Karanlık Mod nasıl etkinleştirebilirsiniz?

Android 10 ve iOS 13 kullanıcıları, telefonlarının ayarlar kısmından karanlık mod seçeneğini etkinleştirdiğinde otomatik olarak whatsapp için de karanlık mod özelliği aktif hale geliyor.  

Ayarlar>>Genel>>Erişebilirlik>>Ekran Kolaylıkları>>Renkeleri Tersine Çevir>>Akıllı Tersine Çevir sıralamsını takip ederek dark modu aktif hale getirebilirsiniz.

Eğer karanlık mod'dan vazgeçmek isterseniz; telefonunuzu tekrar eski hale getirmek için de aynı sıralamayı takip etmeniz yeterli olacaktır.

Karanlık modun faydası nedir? 

OLED ve AMOLED ekran panellerine sahip olan akıllı telefonlarda, karanlık mod hem daha gerçekçi siyah renk görüntüsü elde etmenize yarıyor, hem de batarya performansının yükselmesini sağlıyor.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 453819
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.