/ GÜNDEM

Bakanlıktan, Covıd-19 Döneminde Yakınlarını Kaybedenlere Psikososyal Destek

23 Eylül 2021

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık, salgının getirmiş olduğu sorunlarla etkili bir biçimde mücadele etmek için vatandaşlara yönelik desteklerini sürdürdüklerini belirterek, “Salgının başladığı ilk günden itibaren Covıd-19 nedeniyle yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza Psikososyal Destek Hizmetimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Tüm dünyada etkisini sürdüren Covıd-19 salgını nedeniyle vatandaşların sağlık hizmetlerinin yanı sıra psikososyal destek hizmetine de ihtiyaç duyduğunu söyleyen Bakanımız Yanık, “Salgın döneminde vatandaşlarımız farklı sosyal destek mekanizmalarına ihtiyaç duyuyor. Kırmızı yeleklilerimiz bu noktada vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor” dedi.

Salgının vatandaşlarımız üzerindeki psikolojik etkilerini hafifletmeyi amaçlıyoruz

Bu ihtiyacı gidermek amacıyla çoğunluğu sosyal çalışmacı ve psikologlardan oluşan 582 personele ‘Salgın Süresince Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Hizmeti’ eğitimi verdiklerini kaydeden Yanık, “Uzman personelimiz tarafından Sağlık Bakanlığı ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde gerekli tedbirler alınarak yüz yüze ya da telefon yoluyla Covıd-19 sebebiyle yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza psikososyal destek hizmeti veriyoruz. Bu hizmetimizle salgının vatandaşlarımız üzerindeki psikolojik etkilerini hafifletmek için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarımız bu hizmete ücretsiz ulaşabilirler

Bakanımız Yanık, yakınlarını kaybedenlerin yanı sıra salgından etkilenen ve psikososyal desteğe ihtiyaç duyan tüm vatandaşların bulundukları ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığı ile bu hizmete ücretsiz ulaşabileceklerini söyledi.

Kaynak:https://www.aile.gov.tr/haberler/bakanliktan-covid19-doneminde-yakinlarini-kaybedenlere-psikososyal-destek/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 618043
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.