/ EKONOMİ

Bakan Selçuk: “İşsizlik Ödeneği’ni Ödemeye Başladık”

01 Mayıs 2020

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İşsizlik Ödeneği’ni ödemeye başladıklarını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında işsizlik ödeneğinin bu ay da hak sahiplerinin banka hesabına yatırılacağını açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşlarımızın evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için aldığımız önlemleri kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kapsamda, geçtiğimiz ayın ödemelerinde olduğu gibi bu ayın işsizlik sigortası ödemelerini de hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmaya devam edeceğiz.” dedi.

İşsizlik Ödeneğinin her ayın 5’inde yatırıldığını hatırlatan Bakan Selçuk “Mayıs ayı İşsizlik Ödeneği ödeme tarihini öne çektik. İşsizlik Ödeneği’ni ödemeye başladık.” açıklamasını yaptı.

26 Nisan’a kadar IBAN numaralarını bildirmiş olan hak sahiplerinin ödemelerini banka hesabından alacağını aktaran Bakan Selçuk “IBAN bilgisini Kuruma bildirmeyen, hatalı bildiren veya IBAN’ı olmayan hak sahiplerinin de ödemeleri PTT şubeleri aracılığıyla yapılmaya devam edilecek.” ifadelerini kullandı.

PTT Ödemeleri T.C. Kimlik Numarasının Son Rakamına Göre Olacak

PTT önünde yoğunlaşma yaşanmaması için hak sahipleri T.C. Kimlik numaralarının son rakamına göre ödemelerini alacak. T.C. Kimlik Numarasının sonu 0-2-4 ile bitenler bugünden, 6-8 ile bitenler de yarından itibaren PTT şubelerinden İşsizlik Ödeneğini çekebilecekler.

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/bakan-selcuk-issizlik-odenegini-odemeye-basladik/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 46105
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.