/ GÜNDEM

2020 Erişilebilirlik Yılında “Erişilebilirlik Ödülleri” Sahiplerini Bulacak

10 Kasım 2020

Bu kapsamda geleneksel hale getirilmesi kararlaştırılan ‘Erişilebilirlik Ödülleri’; "Erişilebilir Tasarımlar ve Ürünler, Erişilebilir Dijital Uygulamalar, Erişilebilir Kamu ve Kurum Kuruluşları, Erişilebilir Üniversiteler, Erişilebilir Yerel Yönetim Hizmetleri, Erişilebilir İşyerleri, Erişilebilirlik Sosyal Sorumluluk Projeleri, Erişilebilirlik Alanında Bilimsel Çalışmalar ve Projeler ve Erişilebilir Medya İçeriği" kategorilerinde bu yıl sahipleriyle buluşacak. 

Amaç, Erişilebilirlik Alanında Çalışmaların Artırılmasını Teşvik Etmek

Bakanlık, erişilebilirlik konusunda çalışmalar yapan kamu, özel kurum ve kuruluşlar ile kişilerin; engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımına katkı sağlayan projelerini kamuoyuna duyurmak ve bu konuda çalışmaların artırılmasını teşvik etmek amacıyla “Erişilebilirlik Ödülleri” verecek.

Ödüller, 3 Aralık’ta Verilecek

Ödüller, “Erişilebilirlik herkes içindir” sloganıyla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde verilecek. Çocuk ve genç katılımcılar için de ayrı kategorilerde başvurular alınacak. 

Başvurular, 20 Kasım’a Kadar Devam Edecek

Başvurular, 20 Kasım 2020 tarihine kadar yapılabilecek. Yapılacak jüri değerlendirmesinin ardından 3 Aralık 2020 tarihinde ödül töreni gerçekleştirilecek.

Adaylar, Erişilebilirlik Ödülleri ile ilgili bilgilendirmelerin de yayınlandığı https://erisilebilirlik.ailevecalisma.gov.tr/ adresli web sayfasında yer alan online başvuru formunu doldurarak ödüller için müracaat edebilecek.

Kaynak:ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/2020-erisilebilirlik-yilinda-erisilebilirlik-odulleri-sahiplerini-bulacak/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 256937
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.